Un senator PSD acuză: ”Măsurile guvernului PNL sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire”
- Feri Predescu
- 14 aprilie 2020, 01:15
Senatorul Ștefan Mihu, trezorierul PSD, cere premierului Ludovic Orban și mai multor miniștri urgentarea măsurilor privind susținerea sectorului IMM-urilor, care, deși promise de Executiv, nu s-au concretizat în prima lună a stării de urgență.
Senatorul social-democrat Ștefan Mihu a trimis o interpelare adresată premierului României dar și miniștrilor Economiei, Fondurilor Europene si Afacerilor Externe. Acesta solicită reprezentanților Executivului măsuri urgente privind susținerea sectorului IMM-urilor, considerate pilonul de bază al economiei românești.
“De săptămâni bune, guvernul Orban ne tot „amenință” cu măsuri concrete pentru relansarea economiei țării și, desi ne apropiem cu pași repezi de scadența primei luni de stare de urgență, inițiativele și demersurile efective, în plan economic, sunt încă extrem de anemice și neconvingătoare sau, pentru a-l parafraza pe marele și veșnic actualul Caragiale, sunt „sublime, dar lipsesc cu desăvârșire”, scrie Ștefan Mihu.
În opinia lui, ”guvernul pare deosebit de prolific atunci când vine vorba să impună cetățenilor noi restricții sau limitări, unele dintre ele inconsistente sau ilogice”.
”Deși peste tot in UE se depun eforturi susținute pentru diminuarea efectelor pandemiei de coronavirus în plan economic, inclusiv prin măsuri energice de sprijinire a populației active, de impulsionare și sprijinire a mediului de afaceri, la noi, preocuparea guvernanților pare a se „derula” pe tăierea veniturilor populației, fie ei bugetari sau privați, omițându-se, voit sau nu, ponderea esențială a consumului și cererii interne în relansarea economiei naționale”, precizează senatorul Ștefan Mihu.
El susține, în interpelare, că ”guvernul nu pare deloc interesat, urmând aceeași logică strâmbă, de total dezinteres, față de perspectivele economice ale țării, nici de valorificarea forței de muncă suplimentare rezultată, prin revenirea în țară, sub impactul pandemiei globale, a sute de mii de români, rămași fără loc de muncă”, dând ca exemplu aglomerarea de români de pe aeroportul Cluj Napoca pentru zborurile spre Germania, la muncile agricole.