Raed Arafat, semnal de alarmă! Când se termină Starea de Urgență

Raed Arafat, semnal de alarmă! Când se termină Starea de Urgență

Raed Arafat atrage atenția cu privire la evoluția infecţiilor cu noul coronavirus.

Arafat a anunțat că am putea scăpa de izolare, însă doar dacă respectăm, strict, unele reguli: „Situația e sub control, însă lucrurile merg spre ceva mai grav, mai serios. Măsurile recomandate, trebuie respectate în continuare".

Medicul Raed Arafat a vorbit despre ce anume trebuie să respectăm, mai ales în această perioadă, ca starea de urgență să nu se mai prelungească după data de 15 mai.

„Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv.

Ne puteți urmări și pe Google News

 „Nu poți să stai acasă luni de zile“, a declarat la digi24, Arafat. El a continuat spunând că „mai multe țări deja vorbesc despre aspectul că la un moment dat vom învăța să conviețuim cu acest virus, ne vom schimba poate stilul de viață, vom schimba modul în care muncim, în care lucrăm, dar este clar că nu poți să stai acasă luni de zile“.

În acest an trebuie să avem un altfel de Paște

Aşadar, trebuiesc respectate în continuare toate măsurile de prevenire, dar cea mai importantă este izolarea în casă. În pragul sărbătorilor, tot mai mulți români vor pleca la rude, dar Arafat susține că în acest an trebuie să avem un altfel de Paște. Asta dacă vrem să scăpăm de restricții cât mai repede.

„Consecințele economice trebuie urmărite și ele. Până la găsirea unui vaccin, va trebui să ne adaptăm și să învățăm să trăim cu virusul și să-l stăpânim. Viața nu va mai fi totuși ca înainte", a concluzionat Secretarul de stat.