Daniel Florea, primarul Sector 5: ”Toate se plătesc online”

Daniel Florea, primarul Sector 5: ”Toate se plătesc online”

Daniel Florea, invitat în cadrul emisiunii EVZ PRIME TIME, realizată de Evenimentul zilei, a spus că digitalizarea administrației locale este o prioritate a sa. În acest moment lucrurile în Sectorul 5 din București sunt foarte avansate, practic o bună parte din interacțiunea cu cetățenii putând fi realizată online, prin metode electronice.

Daniel Florea, primarul Sector 5, vorbind despre plata taxelor și impozitelor, atât pentru persoane fizice, cât și pentru cele juridice, a spus că se pot plăti fără utilizarea numerarului la casierii: ”Toate se plătesc online”.

Tehnologia implementată la nivelul Direcției Taxe și Impozite Locale a Sectorului 5 permite și prelucrarea multor tipuri de interacțiuni cu cetățenii, documentele putând fi înregistrate online.

Blocajul în reducerea interacțiuni directe cu cetățenii, este făcut chiar de legislația din România, deși există un regulament european din 2014 care ar permite identificarea persoanei care dorește să-și facă, spre exemplu, rol fiscal și prin identificare prin mijloace de identificare electronică utilizand Skype sau alte metode de identificare video.

Ne puteți urmări și pe Google News

Daniel Florea, a spus că a trimis o cerere către Ministerul Dezvoltării, solicitând emiterea unui Ordin de ministru prin care să se permită aplicarea regulamentului european, permițând astfel identificarea la distanță prin mijloace electronice pentru înscrierea sau emiterea unor documente.