PSD a identificat un inamic mai periculos decât COVID 19

PSD a identificat un inamic mai periculos decât COVID 19

PSD solicită măsuri guvernamentale pentru protejarea agriculturii românești, care se confruntă cu o secetă severă. Fenomenul a afectat mai multe zone din țară, iar culturile sunt calamitate.

Reprezentanții PSD atrag atenția, într-o postare pe Facebook, că după încheierea pandemiei de coronavirus, agricultura românească se va confrunta cu o nouă criză: Seceta. Într-o postare pe Facebook, social democrații cer Guvernului să intervină și să adopte o serie de măsuri pentru contracararea secetei.

Aceștia cer să fie declarată starea de calamitate naturală, să fie acordate vouchere, fermierilor, pentru semințe, pesticide, îngrășăminte și motorină, să deschidă o linie de credit cu garanții de stat pentru agricultori și să furnizeze apă gratuită prin sistemele de irigații. De asemenea, PSD mai solicită accelerarea investițiilor în sistemele de irigații și anti-grindină.

„România se confruntă cu o secetă severă în aproape toate zonele agricole! Fermierii încep să «întoarcă culturile», pentru a le înlocui pe cele compromise cu altele noi. Iar peste toate astea, Guvernul PNL dă liber la plecarea din țară a muncitorilor agricoli! În loc să ne păstrăm această forță de muncă, mergem pe contrasens față de Germania, Spania sau Italia care, anticipând iminenta criză alimentară, aduc muncitori de peste tot pentru a le produce hrana de care vor avea nevoie!”, se arată în postarea PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News