Bebelușii pozitivi de la Timișoara, vindecați fără tratament

Bebelușii pozitivi de la Timișoara, vindecați fără tratament

Situația în cazul bebelușilor de la Maternitatea Odobescu din Timișoara găsiți pozitivi la testarea pentru noul coronavirus se schimbă de la o zi la alta. Starea a încă cinci dintre ei s-a schimbat.

Alți cinci nou-născuți de la Maternitatea Odobescu s-au vindecat de COVID 19, după ce ieri se înregistrase primul astfel de caz din cei 10. Pe data de 6 aprilie un număr de 10 nou-născuți au fost descoperiți pozitivi la testarea pentru SARS-COV 2, iar în 2 zile aceștia se pare că s-au făcut bine. Testele în cazul ultimilor cinci bebeluși au fost finalizate în cursul nopții de marți spre miercuri.

Reamintim că toți cei 10 nou-născuti au avut în urma cu 2 zile teste pozitive, chiar dacă mamele lor nu erau infectate cu virusul. Însă, la momentul respectiv, testele fuseseră prelucrate la șase zile de la recoltare, ceea ce s-a considerat a fi inadecvat, astfel că s-a reluat testarea în cazul tuturor. Este vorba de copii din Timiș, Hunedoara și Mehedinți, aduși pe lume la Maternitatea Odobescu din Timișoara. Aceștia s-au vindecat, practic, fără să fie necesar să primească vreun tratament, informează sursele Evz.ro.

Amintim că în urma descoperirii bebelușilor infectați, dar și a cadrelor medicale și pacientelor (25 de persoane), Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara au deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de zadarnicire a combaterii bolilor. În paralel, au loc anchete în unitatea medicală și au fost reorganizate circuitele spitalului, dar și activitatea medicală.

Ne puteți urmări și pe Google News