Alertă medicală în România, în plină pandemie! Oricine poate deveni victimă...

Alertă medicală în România, în plină pandemie! Oricine poate deveni victimă...

Noi înșelătorii cu medicamente miraculoase sunt promovate pe internet, fără ca autoritățile din România să facă ceva. Noroc cu medicii care trag semnale de alarmă unul după altul.

Texte care vorbesc despre studenți sau tineri cercetători geniali care au descoperit leacurile pentru cele mai grave boli sau pentru scăderea în greutate în timp record. Toate, disponibile contra cost, și deloc ieftin.

”Înșelătorii ordinare cu studenți geniali, premiați pentru invenții de medicamente – miracol! De câte ori veți vedea așa-zise articole, cu câte un student de geniu care a inventat un medicament revoluționar care vindecă imediat și necondiționat durerile articulare sau de alt fel, cancerul în orice fază, diabetul, chiar si pe cel de tip 1, sub insulină sau redau vederea perfectă, sau unul care te face să slăbești sigur, cu exemple inventate și descrieri lungi, să știti ca toate sunt înșelătorii scrise de niște nemernici care profită în mod josnic de naivitatea și de necazul celor bolnavi penteu a le vinde iluzii și a face bani!

Dacă ar exista așa ceva n-ar prezenta toate posturile tv, toată media, aceste genii?! Nu e clar că nu există?! Așadar, nu credeți și raportați-i!”, a scris, luni, medicul Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până recent, o soluție pentru a vă proteja de aceste minciuni era instalarea unui add-block (n.r. blocator de reclame) însă, mai nou, aceste minciuni sunt promovate sub forma unor articole de presă, pe care aplicația le percepe ca atare, astfel că nu le mai blochează.

De exemplu, un astfel de articol mincinos face referire la o studentă din București ”distinsă cu Premiul de Excelență în domeniul Sănătății pentru descoperirea metodei de slăbit 15 kg/săptămână fără chimie, înfometare și efort fizic”. Inclusiv așa-zise instituții ale statului sunt nominalizate în text, ca fiind girantele produsului minune, cum ar fi ” Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Nutriție din România”.