Pandemia bagă Parlamentul în era digitală. Cum vor vota deputații

Pandemia bagă Parlamentul în era digitală. Cum vor vota deputații

Votul deputaților pe proiectele de lege se va da pe tablete, începând de săptămâna viitoare. Camera Deputaţilor a aprobat procedura desfăşurării şedinţelor de plen prin mijloace electronice, în situaţii excepţionale, într-o ședință în care parlamentarii au votat prin telefon. Noul sistem de vot, electronic, va fi testat în primele zile ale săptămânii viitoare, luni și marți.

Deputaţii au aprobat procedura desfăşurării şedinţelor de plen prin mijloace electronice, în situaţii excepţionale după o ședință în care votul a durat mai bine de trei ore. Fiecare deputat a fost sunat pe telefon, de secretarul de ședință, pentru a-și exprima votul. Într-un final, decizia a fost adoptată cu 237 de voturi „pentru", 75 „împotrivă" şi opt abţineri. Au votat împotriva modificării regulamentului parlamentarii din grupul PNL.

„În situaţii excepţionale, constatate de către autorităţile abilitate, precum epidemiile, pandemiile, fenomenele naturale extreme, cutremure, actele de terorism şi alte situaţii care fac imposibilă prezenţa deputaţilor la sediul Camerei Deputaţilor, şedinţele Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, ale Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, şedinţele comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor, precum şi şedinţele plenului Camerei Deputaţilor se pot desfăşura prin mijloace electronice printr-o procedură aprobată de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor”, se arată în hotărâre.

 

Ne puteți urmări și pe Google News