Scandal pe bani! Canal+ refuză să plătească drepturile TV Ligii profesioniste de fotbal din Franţa

Scandal pe bani! Canal+ refuză să plătească drepturile TV Ligii profesioniste de fotbal din Franţa

Pe 5 aprilie, principalul emiţător al Ligue 1 ar trebui să plătească 110 milioane de euro Ligii Profesioniste de Fotbal.

În ceea ce priveşte sumele implicate, lupta care a început pare a fi foarte tensionată. Canal+ tocmai a comunicat Ligii Profesioniste de Fotbal (LFP) refuzul de a plăti următoarea rată scadentă în conformitate cu drepturile TV pentru Ligue 1. Într-o scrisoare care este dezvăluită de L'Équipe şi adresată organelor de conducere ale fotbalului francez, şeful canalului criptat, Maxime Saada, îşi explică alegerea din pricina suspendării meciurilor datorată stării de urgenţă.

BeIN trebuie să plătească 42 milioane de euro

„Nu este posibil să plătim ratele următoare, chiar dacă datorită suspendării campionatului din Ligue 1 nu se poate juca niciun meci şi nu poate fi difuzat de postul nostru”, scrie managerul lanţului de posturi. Pe 5 aprilie, Canal+ principalul emiţător al Ligue 1, urma să plătească 110 milioane de euro, iar BeIN, un alt transmiţător al campionatului, 42 milioane.

Canal+ şi BeIN au în comun pentru perioada 2016-2020 drepturile de difuzare pentru Ligue 1, în valoare de 762 milioane de euro. LFP, a chemat pe 23 martie „toţi jucătorii din ecosistemul fotbalului profesionist pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de criza fără precedent din sănătate provocată de Covid-19”, îşi vede blocate speranţele avute. Vor urma în mod firesc acţiuni în justiţie, notează 20 Minutes.

Ne puteți urmări și pe Google News