LE SOIR: Coronavirus: începerea unui test clinic european pentru patru tratamente

LE SOIR: Coronavirus: începerea unui test clinic european pentru patru tratamente

Testul a fost lansat în cel puțin șapte țări europene, printre care și Belgia.

Un test clinic european a fost lansat duminică în cel puțin șapte țări europene printre care și Belgia, pentru testarea a patru tratamente experimentale contra coronavirusului, care va include în total 3.200 de pacienți, a anunțat duminică ministerul francez al Sănătății.

Cele patru tratamente testate pe scară largă vor fi următoarele molecule: remdesivir, lopinavir în combinație cu ritonavir, acesta din urmă fiind asociat sau nu cu interferon beta și cu hyroxychlorochina, potrivit unui comunicat al ISERM, organismul care supervizează cercetarea medicală în Franța.

“Se prevede includerea a 3.200 de pacienți europeni inclusiv din Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Regatul Unit, Germania și Spania și poate alte țări, dintre care cel puțin 800 din Franța, spitalizați pentru infectare cu Covid-19 într-un serviciu medical sau direct la reanimare”, precizează Institutul francez pentru cercetare medicală.

“Un test se face pe bolnavi tratați în mediu spitalicesc sub strictă supraveghere, și care au acces la aceste molecule pentru a le testa eficacitatea contra virusului și asupra evoluției lor clinice”, a precizat prof. Salomon, directorul general la Sănătate (DSC) în Franța, într-o conferință de presă. “Este foarte important să se facă repede și în aceste condiții”. “Botezat Discovery, el include în special hyroxychlorochina”, a confirmat el.

 Un alt test clinic sub egida OMS

De la apariția noului coronavirus în China, prof Didier Raoult, directorul IHUMéditerranée Infection de la Marsilia, susține folosirea clorochinei împotriva maladiei. Aceasta a produs anumite rezerve la mulți alți specialiști, care estimează că testele pe care le-a făcut pe 24 de pacienți nu răspund tuturor criteriilor necesare.

“Acest test a permis să se ajungă la rezultate interesante care sunt de altfel publicate în prezent în Internațional Journal of Antimicrobial Agents“, potrivit prof. Salomon. Acest test va fi “adaptativ” și “foarte repede tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate și înlocuite cu alte molecule care vor apărea în urma cercetărilor”, subliniază în comunicatul INSERM Florence Ader, specializată în boli infecțioase, de la spitalul Crucii Roșii la CHU /Centru Spitalicesc Universitar/ de la Lyon, care va conduce proiectul.

Un alt test clinic internațional va fi lansat “sub egida Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), botezat 'Solidarity'”, mai arată INSERM.

SURSA

Traducere: Gabriela Sîrbu - RADOR

Ne puteți urmări și pe Google News