Personalul medical poate răsufla ușurat, deocamdată! Ce riscuri sunt după pandemie

Personalul medical poate răsufla ușurat, deocamdată! Ce riscuri sunt după pandemie

Un robot autonom de dezinfecție va dezinfecta saloanele, holurile și birourile din Institutul Matei Balș. Acesta a fost pus la dispoziția institutului de o companie bucureșteană și va fi folosit în sprijinul celor implicați în combaterea epidemiei cu noul coronavirus. Robotul nu folosește substanțe biocide ci funcționeză cu radiații UVC.

Robotul autonom  care va fi folosit la Institutul Matei Balș a fost pus la dispoziție de Bucharest Robots și Asociația Suport și este destinat spațiilor largi și aglomerate care sunt foarte dificil de dezinfectat prin metode tradiționale.

Aparatele cu radiații UVC sunt utilizate cu succes pentru dezinfectare, deoarece lumina UVC are ca efect eliminarea microorganismelor (cum ar fi bacteriile, viruși drojdii și mucegaiuri).

Robotul autonom UVC poate funcționa fără să fie nevoie de intervenția oamenilor, deplasându-se cu viteză mică prin întreaga camera astfel încât să expună întregul spațiu radiațiilor UVC. Cu cât sursa luminii este mai aproape de sursa infecției, cu atât crește și putearea de dezinfecție.

Conform specificațiilor tehnice, acesta distruge până la 99.99% dintre bacteriile rezistente la substanțele biocide, precum  Clostridium Difficile, MRSA,VRE, Norovirus, ajungând până la Log 6 și log 7 de dezinfecție.

Bucharest Robots, furnizorul echipamentului, este primul startup din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii.

Reprezentanții firmei au făcut o demonstrație practică în data de 10 martie, la Spitalul Municipal „Anghel Saligny” din Fetești.