Cîțu, anunț extrem de importante pentru companiile afectate de criză: ”Nu au nevoie de...”

Cîțu, anunț extrem de importante pentru companiile afectate de criză: ”Nu au nevoie de...”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut precizări în legătură cu modalitatea prin care societățile comerciale din categoria IMM-urilor pot accesa linii de credit pentru investiții și pentru asigurarea capitalului de lucru. Acestea nu au nevoie de certificatul de stare de urgență emis de Ministerul Economiei.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut precizări pentru cei interesați să afle ce condiții trebuie să îndeplinească IMM-urile pentru a obține creditele garantate de Guvern. El a adăugat că Guvernul ar putea crește plafonul de garantare, în funcție de solicitări, până la 15 miliarde de lei.

„Precizare! IMM-urile care vor să acceseze liniile de credit pentru investiții și capital de lucru, din pachetul pentru IMM aprobat în ședință de guvern, NU AU NEVOIE de certificat de stare de urgență! Suntem pregătiți să creștem plafonul de garantare la 15 miliarde lei la rectificarea bugetară dacă este nevoie”, a arătat Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Societățile comerciale afectate de criza coronavirusului nu vor suporta costuri pentru certificatele de situaţie de urgenţă, acestea urmând să le fi transmise online de către Ministerul Economiei. . Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunțat că certificatele de situații de urgență vor intra în vigoare începând cu luna aprilie.

Companiile a căror activitate este afectată de criza coronavirusului pot solicita certificatul de situaţie de urgenţă, iar pe baza documentului Guvernul s-a angajat să suporte indemnizaţia pentru angajaţii trimişi în şomaj tehnic. De asemenea, firmele pot primi, pe baza acestui document, scutiri de la plata utilităţilor sau a chiriei.

.