Nebunia lui Boris Johnson! „Va fi un omicidiu în masă”

Nebunia lui Boris Johnson! „Va fi un omicidiu în masă”

Nebunia lui Boris Johnson în privinţa coronavirus riscă să facă 500.000 de morţi. Va fi un omicidiu în masă.

Boris Johnson, cu strategia sa unică în lume împotriva coronavirus - se vor îmbolnăvi 60-80 % din englezi - riscă să provoace moartea a o jumătate de milion de oameni.

Planul din Downing Street este riscant fiindcă e bazat de o serie de premize teoretice niciodată probate în practică.

Se pleacă de la presupunerea că foarte multe persoane vor fi contagiate şi de la „imunitatea colectivă”: cine supravieţuieşte virusului nu poate fi contagiat.

Potrivit estimărilor interne ale guvernului, protejarea colectivă a Marii Britanii s-ar realiza când cel puţin 60% din populaţie (circa 41 milioane de persoane) va avea virusul. Mai înainte de acea situaţie, sunt două obiective: controlarea ratei infectărilor astfel ca să fie suficiente paturi, doctori şi infirmiere; şi încercarea de a „îmbolnăvi” pe cine are mai puţine şanse să moară.  Din această cauză şcolile vor rămâne deschise.

Guvernul de la Londra le-a cerut luni britanicilor să evite orice "contact social" şi deplasare "neesenţială" în favoarea telemuncii şi să înceteze să frecventeze baruri şi teatre pentru a evita propagarea noului coronavirus. Boris Johnson a apreciat în acelaşi timp că, în acest moment, Guvernul nu consideră necesar să închidă şcolile, adăugând că această decizie ar putea fi revizuită. De asemenea, el a anunţat că ar fi "necesar să se asigure ca persoanele cu sănătatea cea mai fragilă să fie protejate pe scară largă de orice contact social timp de 12 săptămâni".

Boris Johnson a fost criticat anterior pentru slaba reacţie a guvernului său faţă de pandemia declanşată de noul coronavirus.

În acest fel, însă, morţii din Regatul Unit ar putea fi între 80.000 şi 500.000. Cifre monstruoase, pentru mulţi o nebunie, „un omicidiu în masă”, notează Libero Quotidiano.