Igor Dodon interzice românilor să mai intre în țară. „Permitem zborul doar moldovenilor”

Igor Dodon interzice românilor să mai intre în țară. „Permitem zborul doar moldovenilor”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a afirmat, luni, că autoritățile moldovene nu vor primi în țară românii care vin din Italia cu avionul.

Potrivit lui Dodon, măsura este luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului în țară. „Propunem să examinăm următorul mecanism. E prematur să interzicem zborurile din Italia, dar ca să nu avem tranzitul prin Moldova, propunem ca spre Moldova să se permită doar intrarea moldovenilor. Nu putem permite ca R. Moldova să devină zonă de tranzit. Examinăm oportunitatea să limităm și să dăm acces doar cetățenilor moldoveni.

Dacă românii interzic zborurile spre România, ei toți o să zboare la Chișinău și de aici o să meargă cu mașina. De aceea o să permitem zborul doar moldovenilor", a declarat președintele Igor Dodon.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat că primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova este vorba despre o femeie, revenită sâmbătă din Italia (zona Bologna), în vârsta de 48 ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia este internată și primește tratamentul corespunzător.

După ce a fost supusă analizelor, medicii au constatat că femeia suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, este supraponderală de gradul 2 și are hipertensiune, potrivit stiridiaspora.ro