Rachete. Kim continuă tragerile de primăvară

Rachete. Kim continuă tragerile de primăvară

Coreea de Nord a tras luni mai multe proiectile, identificate de Tokyo drept „posibile rachete balistice”.

Este al doilea exercițiu de tir realizat într-o săptămână. La 2 martie, Coreea de Nord trăsese deja două rachete, Coreea de Sud estimând că a fost un tir cu rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Aceste manevre provocatoare sunt făcute de Phenian în condițiile în care negocierile dintre SUA și Coreea de Nord pe tema programelor nuclear și balistic nord-coreene se află în impas.

Luni, Phenian a procedat la exerciții de tir implicând diferite tipuri de lansatoare multiple de rachete”, a anunțat statul major interarme sud-coreean (JCS).

JCS anunțase inițial că au fost trase „trei proiectile” înainte de a-și modifica descrierea și a evoca „multiple” trageri.

Potrivit JCS, proiectilele au fost lansate din regiunea Sondok, pe coasta estică, către Marea Japoniei, în direcția nord-est. Proiectilele au parcurs o distanță de 200 km și au avut o altitudine maximă de 50 km.

De partea sa, ministerul japonez al Apărării a anunțat, luni, că Phenianul a lansat ceea ce ar putea fi „rachete balistice”- arme interzise Coreei de Nord prin rezoluțiile Consiliului de securitate al ONU, scrie AFP.

„Lansările repetate de proiectile precum rachete balistice reprezintă o problemă gravă pentru comunitatea internațională, inclusiv pentru țara noastră”, a declarat premierul nipon Abe Shinzo.

Peninsula coreeană a cunoscut, în 2018, o detensionare între nodr și sud, ilustrată de întâlnirile istorice dintre liderul de la Phenian, Kim Jong-un, și președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Însă negocierile privind denuclearizarea au ajuns în punct mort după cel de-al doilea summit între cei doi lideri, în februarie 2019, la Hanoi.

Ne puteți urmări și pe Google News