Cine a tras ”Coronavirusul” câştigător a făcut bani cu nemiluita

Cine a tras ”Coronavirusul” câştigător a făcut bani cu nemiluita

Anunţul a devenit deja banal în zecile de mii de farmacii din România. Uneori, trei-patru una lângă alta, fără ca niciuna să dea faliment, semn de sănătate la poporul nostru. Anunţul este lipit pe uşile de la intrare, pe casele de marcat, pe fruntea farmaciştilor, obosiţi să tot spună .”Nu”! În oricare farmacie din ţară, este acelaşi anunţ: „Nu mai avem măşti chirurgicale”! Măști n-or mai fi, dar idei de a face bani...

Iar acesta este cel mai mic semn al isteriei provocate de noua ameninţare mondială: coronavirusul. De la golirea rafturilor cu mâncare din magazine, până la dispariţia în Australia a hârtiei igienice, care se vinde pe net cu preţuri exorbitante, coronavirusul, aşa mic cum este el, pe lângă spaima pe care a băgat-o în oamenii de rând, a mai băgat şi mulţi, foarte mulţi bani, în buzunarele oamenilor de ”nerând”.

De la Hexipharma, la apa chioară a lui Flutur

Păţiţi de mai multe ori cu astfel de isterii, românii nu au reacţionat aşa cum probabil s-ar fi aşteptat cei care au provocat evenimentele. Arşi la pungă mai întâi cu temuta gripă aviară, care urma să ciugulească planeta în câteva săptămâni, acea gripă de păsăret din care s-a îmbogăţit Gheorghe Flutur, ministru al Agriculturii pe atunci, cu mai mult de 20 de milioane de euro pentru că dezinfecta roţile la maşini cu apă chioară, şi până la Hexipharma, unde tot sfânta apă înnobilată cu un pic de substanță ţinea loc de dezinfectant, românul s-a imunizat. A făcut anticorpi împotriva manipulării de acest gen şi nici nu a golit magazinele, nici nu a rămas prin casă să-şi cumpere de pe net măşti chirurgicale cu câteva mii de euro pachetul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profit de peste un miliard de dolari în două zile

Cei pe care i-am pomenit mai sus sunt însă nişte găinari autohtoni, care au ciugulit şi ei câte o firimitură de la masa bogaţilor, după ce aceştia plecaseră demult pe la casele lor, iar lacheii făcuseră curăţenie.  Dar cine sunt bogaţii care au tras grosul banilor din această isterie în formă de coroană, ce pentru ei a devenit una de diamant.

Să vedeţi potriveala naibii!