Dronele turcești, surpriza ucigașă a războiului din Idlib! Sirienii sunt copleșiți!

Dronele turcești, surpriza ucigașă a războiului din Idlib! Sirienii sunt copleșiți!

Chiar dacă propaganda turcă exagerează, un lucru e evident, Turcia a dat lovituri puternice forțelor siriene în timpul bătăliei pentru Idlib, Ba, mai mult, turcii și milițiile aliate lor au reușit să recupereze o parte din terenul pierdut. Din ce spun experții militari, asul din mâneca lui Erdogan au fost noile drone și strategia ingenioasă a turcilor.

De unde au apărut aceste arme extrem de eficiente, aflăm dintr-o analiză făcută de site-ul rețelei de televiziune Al Jazeera.

Militarii turci au putut vedea cât de eficiente sub dronele încă din timpul campaniei aeriene pe care americanii au dus-o împotriva jihadiștilor din Pakistan.

Cum, însă, SUA ezită  să vândă tehnologie de ultimă oră chiar și aliaților,  Turcia a început să caute în altă parte. Opțiunea inițială a fost Israelul. Turcia a cumpărat un număr mic de UAV-uri Hero, dar din nevoia de a avea controlul atât asupra tehnologiei, cât și a informațiilor pe care aceasta le obține, a decis să-și producă singură avioanele fără pilot.

Ne puteți urmări și pe Google News

Geniul din spatele reușitei se  numește  Selcuk Bayraktar. În 2004, își făcea cu succes studiile postuniversitare la Universitatea din Pennsylvania. Și-a abandonat, însă, teza de doctorat, preferând să se întoarcă în Turcia ca să-și înființeze propria companie, Baykar Technologies, care a început să producă drone pentru armata turcă.