Kelemen Hunor: ”Nu acceptăm acest dans mincinos. Noi vrem anticipate, dar să vină lin”

Kelemen Hunor: ”Nu acceptăm acest dans mincinos. Noi vrem anticipate, dar să vină lin”

Liderul UDMR, Hunor Kelemen, a declarat că anticipatele sunt necesare, dar că nu ”acceptăm acest dans mincinos”.

”Curtea Constituțională nu are nicio vină. Doar politcienii au, a declarat liderul UDMR în emisiunea moderată de Cosmin Prelipceanu. ”Când deciziile Curții au fost corecte și au plăcut celor care acum contestă Curtea, atunci au venit cu aplauze, au deschis șampania și au zis: vai ce Curte bună avem! Și pe mine m-a surprins decizia Curții legat de nominalizarea lui Ludovic Orban, dar acest lucru nu mă împiedică să respect decizia Curții.

Politicienii au făcut din Curtea Constituțională un jucător politic în trei ani de zile când s-au întors cu toate legile posibile și imposibile, erau multe care trebuiau să ajungă acolo, dar nu peste 50 de legi , să fim serioși”, a comentat politicianul la Digi 24.

”Anticipatele nu sunt pe primul loc, sunt alte probleme, legate de sănătate, de venituri, de criza economică. Anticipatele sunt necesare dar nu pot accepta să facem un dans mincinos, care nu are nicio legătură cu ceea ce ar trebui să se întâmple într-o țară normală. Dacă nu acceptăm litera și spritul Constiuției vom ajunje într-o situație absolut penibilă. În Constiuția noastră nu este prevăzut instituția alegerilor anticipate nicăieri”, a mai spus Kelemen.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Oamenii când se trezesc dimineața nu se gândesc la anticipate, fac pariu pe orice sumă”, a spus președintele partidului.  ”Oamenii vor altceva când se trezesc dimineața, iar ce-și dorește PSD-ul e treaba lui. Probelma actuală este ce va face PNL-ul cu pensiile. Pentru că trebuie să facă exact ceea ce scrie în lege, să le mărească cu 40%. Și dacă nu se poate, să schimbe legea, este o soluție. Dar până să existe o altă lege, PNL trebuie să respecte actuala lege actuală”, a concluzionat liderul UDMR.