Neocomunismul. De ce feministele nu luptă pentru femeile musulmane?

Neocomunismul. De ce feministele nu luptă pentru femeile musulmane?

Imigrația din Orientul Mijlociu în Occident contribuie la oprimarea femeilor musulmane și se extinde și la cele non-musulmane

Ayaan Hirsi Ali, autoare și activistă musulmană denunță într-un articol nepăsarea activistelor feministe din Occident cu privire la doctrinele religioase care continuă să oprime femeile.

În acest articol, ea explică de ce emigrația din Orientul Mijlociu contribuie la această criză.

„Cultura este importantă. Este sursa principală de progres sau regres social. În nici un domeniu nu vedem asta mai clar decât în statutul femeilor. Cultura iudeo-creștină – și poate că un cuvânt mai potrivit este civilizația – a produs de-a lungul timpului codurile legilor, limbajul și prosperitatea materială care au ridicat mult statutul femeilor” . Dar acest progres nu este împărtășit peste tot.

„Există încă sute de milioane de oameni care trăiesc într-o cultură – islamică, de exemplu – care consideră normală inferioritatea femeilor. Până de curând, aceste culturi – occidentale și islamice – erau, în mare parte, separate. Dar asta se schimbă. În mod dramatic.

Un val masiv de bărbați imigranți din Orientul Mijlociu, Asia de Sud și diferite părțile Africii au adus un set diferit de valori în Occident, mai exact în Europa. Peste un milion de imigranți au venit doar în 2015. Alte alte milioane sunt pe drum.

Ca rezultat, agresiunile împotriva fetelor și femeilor – hărțuire, atacuri și violuri – au crescut brusc. Aceste agresiuni ilustrează diferența clară dintre cultura occidentală a victimelor și cea a făptuitorilor”, scrie Ayaan Hirsi Ali.

Autoarea precizează că nu toți imigranții trebuie arătați cu degetul că sunt agresori sexuali sau că aprobă asemenea fapte. „Dar ar fi o imensă greșeală să negăm că sistemul de valori al atacatorilor este radical diferit de sistemul de valori occidental”.

„În Occident, femeile sunt emancipate și autonome sexual. Comportamentul sexual și religios sau reținerea sexuală sunt determinate de voința individuală a femeilor. Celălalt sistem de valori, opus, este unul în care femeile sunt privite fie ca mărfuri (adică valoarea lor depinde de virginitatea lor), fie ca niște prostituate, dacă sunt vinovate de „indecență” publică, purtând, de exemplu, o fustă mai scurtă.

Aceste două sisteme de valori nu pot merge împreună, consideră autoarea articolului. O întrebare care se pune este care din cele două sisteme de valori va predomina.

Ne puteți urmări și pe Google News