UE anunță primele măsuri în fața valului de migranți dinspre Turcia

UE anunță primele măsuri în fața valului de migranți dinspre Turcia

Uniunea Europeană anunță primele măsuri legate de afluxul necontrolat de migranţi din Turcia spre graniţele sale de est, în Grecia şi Bulgaria și observă cu ”îngrijorare” ce se întâmplă, a declarat sâmbătă comisarul european Ursula von der Leyen.

”Prima noastră prioritate în această etapă este să ne asigurăm că Grecia şi Bulgaria primesc sprijinul nostru deplin. Suntem pregătiţi să oferim sprijin suplimentar, în special prin intermediul Frontex (Agenţia Europeană pentru Garda de Frontieră şi Coastă) la graniţele terestre”, a scris von der Leyen într-un mesaj pe Twitter.

Guvernul de la Atena a convocat pentru sâmbătă dimineaţă o şedinţă de urgenţă pentru a lua în discuţie problema migranţilor. Deja în Grecia au avut loc proteste din partea cetățenilor în legătură cu noile adăposturi pe care autoritățile statului au început să le construiască în mai multe insule.

Oficialii  de la Ankara susţin că au fost practic obligați să ”relaxeze” controalele la graniţă pentru refugiaţii care încearcă să ajungă din Turcia în Uniunea Europeană, din cauza presiunii celor care vin din Siria, odată cu  avansarea forţelor siriene în Idlib.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa: Agerpres.ro

Sursa foto: arhivă