Viitorul ministru al Finanțelor: politician de profesie, cioban în timpul liber

Viitorul ministru al Finanțelor: politician de profesie, cioban în timpul liber

Deputatul PNL Lucian Heiuș, propunerea lui Florin Câțu pentru Ministerul Finanțelor Publice este un politician de profesie care își datorează cariera partidului în care a început să activeze în urmă cu 20 de ani. Lucian Heiuș este inginer de profesie dar a deținut mai multe funcții de conducere la nivelul direcțiilor de Finanţe Publice din Hunedoara şi Timiş.

Spre deosebire de Florin Cîțu, viitorul ministru al Finanțelor Publice nu are în spate o activitate solidă în domeniul economico-financiar, fiind ceea ce se numește un politician de profesie care și-a construit cariera datorită PNL.

A lucrat în mediul privat până în 2005, când partidul l-a promovat într-o funcție de director executiv în cadrul Direcţiei Finanţelor Publice Hunedoara. În iunie iunie 2013 a fost desemnat director general adjunct în Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală a Domeniilor Reglementate Specific, iar de aici a plecat director general la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara unde a rămas până în noiembrie 2015.

La alegerile parlamentare din 2016 a intrat în Camera Deputaților pe listele organizației din Hunedoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform declarației de avere, Lucian Heiuş deține două terenuri intravilane și două suprafețe agricole, un apartament în Deva, două case în Orăştie şi o casă de vacanţă. El are în proprietate patru autoturisme. Pe lângă veniturile obținute de la Camera Deputaților, și-a mai trecut, în declarația de avere o turmă de oi de pe urma căreia a câștigat 14.000 de lei şi un credit de aproape 29.000 de euro.