Scarlat, dat afară! Cine este noul director al CNAIR. Are toată susținerea lui Orban

Scarlat, dat afară! Cine este noul director al CNAIR. Are toată susținerea lui Orban

CNAIR are o nouă conducere. Potrivit deciziei luată astăzi de către Consiliul de Administrație al CNAIR Mariana Ioniță, angajată în Ministerul Transporturilor, va fi este noul director general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Astfel, Mariana Ioniță îi va lua locul lui Sorin Scarlat, cel care se afla la conducerea Companiei de Infrastructură din vara anului trecut.

La audierile care au avut loc, săptămâna trecută, la Parlament, ministrul propus al Transporturilor, Lucian Bode, se declara nemulțumit de activitatea lui Sorin Scarlat și declara că noua formă de organizare a CNAIR mai mult rău decât bine companiei de Infrastructură.

Mariana Ioniță a ocupat de-a lungul timpului diferite funcții în minister, de la consilier de ministru și până la director general. Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Departamentului de Strategie în Ministerul Transporturilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mariana Ioniță este de profesie inginer constructor, absolventă a Universității Tehnice de Construcții București și are o vastă experiență în dezvoltare politicilor publice și al managementului programelor naționale din domeniul infrastructurii și al transporturilor”, a transmis într-un comunicat de presă CNAIR.

Sursă foto: Facebook