BREAKING NEWS Incendiu puternic în Ilfov. O hală întreagă, la un pas de explozie!

BREAKING NEWS Incendiu puternic în Ilfov. O hală întreagă, la un pas de explozie!

O hală din județul Ilfov, plină cu bazine de acetonă și alte subtanțe inflamabile, a fost cuprinsă de flăcări.

UPDATE: Se acţionează de pe trei laturi ale construcţiei, unde a fost posibilă amplasarea autospecialelor. Hala are aproximativ 1.000 de metri pătraţi, arderea fiind generalizată.

A fost transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO ALERT, în comuna Dascălu şi pe o rază de şase kilometri.

De asemenea, în interiorul clădirii au fost descoperiți saci cu azotat de amoniu, o substanță extrem de imflamabilă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seară, la o hală de producţie, posibil tipografie, în localitatea Dascălu, Ilfov.

Potrivit primelor informații, construcția nu are spații învecinate la care incendiul s-ar putea extinde și nu sunt persoane rănite.

În interior sunt bazine cu acetonă și alte substanțe ușor inflamabile.

În aceste momente acționează 16 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 2 vehicule ale SMURD. În zonă nu există resurse prea mari de apă.

Explozia din Mihăilești, 24 mai 2004

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2 (segment din drumul european E85), la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie datorată accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Bilanțul victimelor arată că au fost 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 răniți grav.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova au fost condamnați la câte patru ani de închisoare