Taxe uriașe încasate de Aeroportul Henri Coandă în 2019

Taxe uriașe încasate de Aeroportul Henri Coandă în 2019

Compania Națională Aeroporturi Bucuresti, condusă de Alexandru George Ivan, încasează sute de milioane de euro din taxe uriașe. Numai anul trecut a adunat peste 100 milioane de euro din taxa de securitate plătită de pasageri.

Fiecare pasager care trece prin aeroportul Henri Coandă plătește 7 euro taxă de securitate degeaba. Pasagerii au inclusă această taxă în biletul de avion. Conform datelor din Uniunea Europeană taxa de securitate este de circa 2 euro/pasager, informează presshouse.ro.

În decembrie 2019, ecopolitic.ro publica un material cu titlul, „Aeroportul Otopeni aproape 15 milioane de pasageri în 2019 după o creștere de 6,8% la nouă luni”.

Aeroportul Henri-Coanda (Otopeni), cel mai mare aeroport din țară, a fost tranzitat în primele noua luni ale anului de 11,2 milioane de pasageri, în creștere cu 6,8% fata de perioada similară a anului trecut, arată datele ACI Europe, care reprezintă peste 500 de aeroporturi din 45 de țări din Europa, conform zf.ro.

Conform aceleiași surse, citată de presshouse.ro, terminalul a avut anul trecut peste 13,8 milioane de pasageri, astfel că daca creșterea se va menține la nivelul întregului an, traficul de pe aeroportul Otopeni se va situa în jurul a 145 milioane de oameni.

Ecopolitic.ro

Pe site-ul CNAB sunt publice tarifele aeroportuare, un calcul simplu arată că Aeroportul Henri Coandă, condus de Alexandru George Ivan, a încasat peste 100 milioane de euro numai din taxa de securitate. Mai jos sunt tarifele aeroportuare, taxe incluse in prețul biletului de avion

Tarif de aterizare 7 euro/tona

Tarif de staţionare 0,15 euro/tona/ora

Tarif de iluminare 2 euro/tona

Tarif îmbarcare pasageri 14 euro/pasager, trafic international

2 euro/pasager, trafic intern

Tarif Securitate 7 euro/pasager

Tarif asistare persoane cu mobilitate redusa 0,32 euro/pasager

Ne puteți urmări și pe Google News