Salvador de la USR nu a reușit să Salveze România. I s-a cerut demisia după 24 de ore

Salvador de la USR nu a reușit să Salveze România. I s-a cerut demisia după 24 de ore

Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns, ceea ce se întâmplă la Partidul Uniunea Salvați România. Un fost polițist din Gorj, implicat în tot felul de scandaluri și picanterii, despre care presa a relatat în 2013, a vrut să facă politică, dar nu i-a ieșit prea bine.

Salvador Caragea a fost comisar de poliție și ditamai șeful  Poliției Gorj. Marți, 14 ianuarie 2020, Salvador a mers cu încredere spre un sediu al USR, a completat adeziunea la partid și, gata, era membru cu acte în regulă.

Miercuri, telefonul comisarului Salvador a sunat, iar la celălalt capăt al firului era președintele USR Gorj, Radu Miruță, care l-a invitat la sediu central. Încrezător, omul a plecat în fugă, crezând că partidul are să îi dea o sarcină importantă, mai ales că avea o veche experiență polițienească.

În schimb, ajuns la sediu, Salvador Caragea era să leșine când a aflat că i se cere demisia din USR, pe motiv că afectează imaginea partidului, fiind considerat ”omul lui Ponta”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Porecla i-a fost pusă de europarlamentarul USR, Clotilde Armand, când a aflat de noua stea a USR Gorj.

„În contextul articolelor de presă apărute miercuri, Radu Miruţă, presedintele USR Gorj, a avut în această în cursul după -amiezii o discutie cu domnul Viorel Salvador Caragea în urma căreia, chiar dacă acuzele aduse nu au fost demonstrate, domnul Caragea a decis să-și dea demisia din partid pentru a nu prejudicia imaginea USR. Obiectivul USR este schimbarea României de jos în sus, din satele, comunele și orașele noastre, printr-o politică bazată pe onestitate și principii, deschisă față de comunitate”, se arata intr-un comunicat de presa USR Gorj.

În 2013, ministrul de Interne de la vremea respectivă, Radu Stroe, a dispus cercetarea disciplinară a lui Salvador Caragea, după ce a fost acuzat de abuzuri și alte fapte grave. Acuzațiile nu s-au confirmat niciodată.