Târgu Mureș. Cum a venit Crăciunul pentru animalele de la Zoo

Târgu Mureș. Cum a venit Crăciunul pentru animalele de la Zoo

A fost sărbătoare mare la Grădina zoologică din Târgu Mureș. Parctic, acum a venit Crăciunul pentru animalele cazate aici. Acestea au primit cadouri, mai exact brazi încărcați cu bunătăți împachetate.

Grădina zoologică din Târgu Mureș, care se întinde pe câteva zeci de hectare, este foarte apreciată de vizitatori pentru modul în care sunt îngrijite animalele. Anul acesta, îngrijitorii s-au gândit la un eveniment inedit pentru patrupede. Localnicii și-au donat către Zoo brazii pe care i-au scos din apartamente după Sărbătorile de iarnă, iar îngrijitorii i-au ”împodobit” cu tot felul de bunătăți, pe placul animalelor.

”Foarte mulți brazi după ce se dezpodobesc ajung la gunoi și, pentru a-i salva, am venit cu această misiune. Ideea era să îi băgăm lângă animale, să oferim niște opțiuni comportamentale pentru animalele noastre care trăiesc în grădina zoologică”, a declarat pentru Pro TV Biro Ildiko, biolog zoo Târgu Mureș.

Elefantul, maimuțele, tigrii siberieni, cămilele, mistreții dar și alte animale au primit delicatese în ramurile de brad. Este, spun responsabilii grădinii zoologice, o metodă de a le stârni patrupedelor curiozitatea, deoarece în perioada de iarnă nu mai sunt nici pe departe așa de active ca în sezonul cald.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Fiecărui animal îi plac surprizele, sunt cam plictiste în captivitate. Încercăm să le ocupăm timpul liber. Ca și la om, animalul dacă se plictisește, ori se bate, ori doarme foarte mult timp, deci nu se mișcă și musculatura îi slăbește”, a explicat și Torok Zsuzsa, una din angajatele grădinii zoologice.

Cele  mai fericite au fost maimuțele. Acestea aproape că nu au avut răbdare să despacheteze surprizele din brazi, apoi au mâncat cu poftă nucile și morcovii. Elefantul Tania a fost cel mai precaut animal, dar s-a bucurat de cele găsite. Tigrii siberieni au  primit carne de pui ascunsă în saci din cânepă.

Sursa foto: captură video Pro TV