Noi probleme pentru fumători! Aceste țigări vor fi interzise

Noi probleme pentru fumători! Aceste țigări vor fi interzise

Administrația Federală pentru Medicamente (FDA) a interzis comercializarea și producția pe teritoriul în SUA de dispozitive pentru vaping care operează pe bază de cartușe cu aromă de fructe sau mentă.

Noua reglementare care a intrat în vigoare la începutul anului are drept scop împiedicarea răspândirii țigărilor electronice, fie și cu diverse arome, printre adolescenți. Reglementarea a fost adoptată la scurtă vreme după ce vârsta minimă pentru fumat și vaping a fost ridicată la 21 de ani, în Statele Unite.

Companiile care produc, distribuie sau comercializează astfel de produse au la dispoziție 30 de zile să se conformeze cu noile restricții. Decizia FDA nu vizează produsele electronice cu tutun traditional și se referă exclusiv la cele care folosesc cartușe de încărcare ce pot fi achiziționate separate. Sunt în continuare permise dispozitivele care operează pe bază de rezervoare ce pot fi încărcate manual cu lichid aromat.

Piața dispozitivelor de vaping și țigări electronice a explodat într-un ritm amețitor, în ultimii ani, astfel încât autorităților le este foarte dificil să stabilească ce efecte nocive au și să le țină sub control. Este de așteptat ca exemplul FDA să fie urmat și de alte state, inclusiv de România, care să adopte legi similare pentru a limita acesul unor categorii de consumatori la astfel de produse, considerate toxice pentru organism.

Ne puteți urmări și pe Google News