Guvernul își angajează răspunderea pe buget. Executivul PNL a restabilit prioritățile

Guvernul își angajează răspunderea pe buget. Executivul PNL a restabilit prioritățile

Guvernul condus de către Ludovic Orban își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pentru legea bugetului de stat, decizie pe care a explicat-o joi, la Radio România Actualități. 

Premierul Ludovic Orban a prezentat motivele pentru care executivul îşi angajează răspunderea în faţa parlamentului. Acesta a precizat că este singura metodă prin care bugetul pentru 2020 poate fi adoptat până la 31 decembrie. Mai mult, decizia se bazează și pe solidaritatea celor 6 grupuri politice care susțin executivul în Parlament este destul de fragilă.  Mai mult, premierul a dat asigurări, din nou, că salariile bugetarilor vor crește anul viitor și că a rezolvat problema celor care pe de o parte lucrează în sistemul public și pe de altă parte, încasează și pensie.

„Am înghețat indemnizațiile pentru demnitari. Am redus subvenția pentru partidele politice cu 30%. Interzicem cumulul pensiei cu salariul în sectorul public. Sigur că nu interzicem oamenilor să lucreze în sectorul public. Dacă vor să își continue activitatea în sectorul public, nu avem nimic împotrivă, cu o singură condiție, nu le mai plătim pensia cât timp ocupă funcția publică", a declarat Ludovic Orban.

În plus, Orban a mai anunțat că anul viitor vor crește investițiile în infrastructură și că există bani pentru diferite proiecte, cum ar fi autostrada Unirii, drumul expres Craiova-Pitești sau autostrada de centură a Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Luni, Guvernul își va asuma răspunderea în fața senatorilor și deputaților pe legea bugetului de stat și pe cea a asigurărilor sociale, dar și pe modificările aduse Ordonanței de urgență 114, notează RADOR.