Primul scurtmetraj românesc ajuns pe lista scurtă la Premiile Oscar

Primul scurtmetraj românesc ajuns pe lista scurtă la Premiile Oscar

„Cadoul de Craciun”, scurtmetrajul care a obținut în ultimul an peste 50 de premii la cele mai mari festivaluri internaționale de film, a ajuns pe lista de 10 scurtmetraje pentru câștigarea premiului Oscar.

Scurtmetrajul produs de Kinotopia, scris și regizat de Bogdan Mureșanu și care îi are ca protagoniști pe Ioana Flora și Adrian Văncică a reușit să obțină performanțe impresionante până în acest moment. Printre premiile câștigate se numără și: cel mai bun scurtmetraj in cadrul Premiilor Adademiei Europene de Film, marele premiu la Festivalul Clermont-Ferrand, unde au fost înscrise peste 9000 de producții și marele premiu la Palm Springs.

Bogdan Mureșanu – scenarist și regizor:

“Am primit vestea pe 16 decembrie, zi în care la Timișoara în urmă cu 30 de ani a început Revoluția Română și nu pot să nu văd aici un soi de destin al unui film care tratează tocmai această perioadă. Este o nouă recunoaștere care se acordă acum nu numai celor din echipa filmului, ci și cinematografiei române și marilor regizori care au făcut din ea un act cultural universal”

Ioana Flora: “Sunt recunoscătoare și fericită pentru că îmi dau seama, încă o data, că nici un demers cu adevărat autentic și valoros nu rămâne neobservat”

Ne puteți urmări și pe Google News

Adrian Văncică: "Sunt foarte bucuros că am reușit să ajungem până aici!  Mai trebuie să reușim pasul către cele cinci nominalizări și gata, mă duc la OSCAR, fac două poze cu sau fără statuetă, mă întorc și ies la pensie povestind despre asta :))) Ce să fac? O iau și eu mai în glumă, că dacă o iau în serios îmi pleacă mintea cu sorcova”

Nominalizările pentru cea de a 92-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film (Premiile Oscar) vor fi anunțate pe data de 13 ianuarie, iar decernarea premiilor se va desfăsura pe data de 9 februarie 2020 în cadrul prestigioasei ceremonii care va avea loc în Los Angeles.