Cine a decis să se implice în cazul Caracal. Prima descoperire făcută

Cine a decis să se implice în cazul Caracal. Prima descoperire făcută

Butoiul din curtea lui Dincă, analizat la Institutul de Fizică de la Măgurele.

Experiment uluitor! Fizicienii de la Institutul de la Măgurele au analizat probele găsite în lizieră și în butoi, precum și cenușa găsită în ambele locații. Ei au folosit o tehnologie performantă, unică în România.

După efectuarea experimentului, au fost identificat particule identice, dovadă că oasele din lizieră au ars în butoi, potrivit romaniatv.net

Potrivit raportului specialiștilor de la Institutul de Fizică Nucleară din Măgurele, victimele au fost arse în butoi de Gheorghe Dincă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi, textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grași, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană.

Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 și 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius. Pe oasele din butoi și lizieră au fost identificate elemente de polietilenă, vaselină şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în același butoi.

Cenușa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezintă compoziții asemănătoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi și lizieră s-au identificat elemente chimice identice ceea ce face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă”,  spun specialiștii de la Institutul de Fizică Nucleară.