„Victorie istorică pentru Iohannis”. Presa internațională îl laudă pe președintele României

„Victorie istorică pentru Iohannis”. Presa internațională îl laudă pe președintele României

Presa internaţională a relatat, duminică seară, despre scrutinul prezidenţial din România, notând că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, a obţinut un nou mandat.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, un politician de centru, a câştigat uşor al doilea tur al scrutinului prezidenţial, după cum era de aşteptat, învingând-o pe adversara socialistă prin angajamentul de relansare a reformelor judiciare încetinite de succesivele guverne social-democrate (PSD)", relatează agenţia de presă Reuters.

„Liberalul Klaus Iohannis a fost reales pe scară largă duminică (24 noiembrie) pentru un al doilea mandat prezidențial împotriva candidatei social-democrate, Viorica Dancila, în cel de-al doilea tur de vot care a confirmat rădăcinile europene ale țării”, scrie Le Figaro.

​„Președintele Klaus Iohannis a obținut o victorie răsunătoare împotriva fostului prim-ministru, Viorica Dăncilă, conform rezultatelor oferite de exit poll-urile de la ora 21:00, ora la care votarea s-a încheiat în țară. Iohannis a primit 66,5% dintre voturi, prin comparație cu 33,5%, scorul Vioricăi Dăncilă, conform rezultatelor date de IRES. Celălalt exit poll, făcut de CURS Avangarde, a arătat un scor de 64,8% pentru Iohannis și de 35,2% pentru Dăncilă. Rezultatele IRES includ și estimări ale voturilor din Diaspora, iar celălalt rezultat nu le ia în considerare”, notează Romania Insider care vorbește de asemenea și despre numărul record de oameni care au votat în străinătate: 930.000.

Ne puteți urmări și pe Google News

Exit-poll-urile îl arată pe președintele în funcție, Klaus Iohannis, câștigător al alegerilor prezidențiale. „Conform exit poll-urilor, Președintele României Klaus Iohannis a câștigat cu ușurință alegerile din România. Iohannis, un fost profesor, a avut ca adversar un candidat de stânga care a ocupat și funcția de prim-ministru până luna trecută, atunci când corupția și alte nereguli au cauzat căderea Guvernului”, notează Radio Europa Liberă.

„Liberalul Klaus Iohannis a obţinut duminică al doilea mandat prezidenţial, în faţa social-democratei Viorica Dăncilă, în cursul unui scrutin care confirmă ancorarea europeană a ţării, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne”, scrie Agenţia France-Presse, citată de cotidianul Le Figaro.