Înăsprirea pedepselor pentru violența domestică, în stand-by: „Se opune valorilor tradiționale"

Înăsprirea pedepselor pentru violența domestică, în stand-by: „Se opune valorilor tradiționale"

Violența domestică este o problemă cu care se confruntă nu doar România, ci inclusiv statele din vestul continentului și Rusia. Pe teritoriul lui Putin de exemplu, încleștarea între cele două extreme, ONG-urile activiste pro-LGBT și organizațiile religioase sunt de actualitate. 

Într-un parc din Moscova, în jur de 200 de persoane s-au strâns la apelul unei organizații religioase pentru a protesta față de un proiect de lege ce pedepsește violențele domestice, relatează AFP, citat de News.ro. Inițiativa legislativă a unei deputate din Partidul Rusia Unită - partid aflat la putere în Rusia i-a scos în stradă pe reprezentanții organizației religioase.

Deputata partidului aflat la putere vrea înăsprirea pedepselor pentru agresori, în timp ce credincioșii se opun, invocând faptul că legislația actuală protejează suficient victimele. Mai mult de atât, inițiativa legislativă se opune „valorilor familiale tradiționale" din Rusia.

„Această lege face din familie un obiect. ONG-urile se vor putea amesteca în sânul familiilor şi împărţi. Este începutul destructurării familiei”, a declarat pentru AFP Andrei Kormuhin, organizatorul manifestaţiei, care e de părere că un asemenea text nu va scădea numărul violenţelor.

Ne puteți urmări și pe Google News