O jurnalistă a făcut mamografia în direct pentru sensibilizare. Rezultatul a fost teribil

O jurnalistă a făcut mamografia în direct pentru sensibilizare. Rezultatul a fost teribil

O mamografie în direct pe Facebook pentru sensibilizarea tuturor femeilor să-şi facă testul a dat peste cap viaţa jurnalistei.

Ali Meyer nu s-ar fi gândit niciodată că printre persoanele aflate în pericol era chiar ea. "Nu aveam dubii. Nicio umflătură, nicio întâmplare din familie, niciun motiv să mă gândesc că mamografia mea mi-ar fi răsturnat în cap propria-mi viaţă".

Şi, totuşi, urmarea a fost teribilă: Cancer la sân

La un an după, într-un eseu pe care l-a publicat, s-a hotărât să-şi povestească propria păţanie. Radiologul Universităţii din Oklahoma, a găsit calcifieri canceroase în sânul drept al jurnalistei. Mai exact, i s-a spus că are un carcinom mamar, ductal neinvaziv. "Nu voi uita toată viaţa când i-am spus asta soţului meu şi fetelor mele".

Ali Meyer avea doar 40 de ani în momentul când a fost diagnosticată, nu avea niciun simptom sau antecedente care ar fi putut explica din ce cauză i s-a dezvoltat cancerul la sân la o vârstă destul de tânără. Apoi s-a supus mastectomiei (Mastectomia este termenul medical pentru îndepărtarea chirurgicală a unuia sau a ambilor sâni, parțial sau complet). "Chiar dacă chirurgia a fost o alegere personală, mi s-a părut o mutilare forţată", a scris ea în eseu. "Mi se părea că acest cancer îmi fura o parte din mine".

Ne puteți urmări și pe Google News

Din fericire cancerul la sân a fost descoperit la timp

"Am descoperit cancerul atunci când nu invadase decisiv". Intervenţia a fost un succes, a recunoscut ea. Acum, la un an după, cancerul a dispărut. "N-o să încetez niciodată să-mi fac mamografia. Nu voi înceta să spun femeilor să aibă grijă de propriul corp şi să-şi programeze mamografiile", titrează Leggo.