Veteranii schimbă legea pensiilor militare

Veteranii schimbă legea pensiilor militare

Comisia pentru apărare a aprobat modificarea proiectului de lege care conferă polițiștilor și militarilor din toate structurile să beneficieze de aceleași drepturi la pensie, dacă, în trecut, au trecut în rezervă ori au întrerupt raporturile de serviciu din motive neimputabile lor, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în cazul dsființări unităților militare.

Așa cum reiese din expunerea de motive prezentate de deputatul PNL, Mihai Roman, modificarea legislativă va conduce la egalitate de tratament între cei aflați în activitate și cei care au fost îndepărtați din sistem fără voia lor.

Solicitarea veteranilor de la AMVVD și decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării au fost acceptate de membrii comisiei care au căzut de acord și au votat promovarea către plenul Senatului.

„Pe ordinea de zi la punctele 2 și 3 au fost supuse spre dezbatere cele două proiecte de lege, Plx 386/2019, inițiat de domnul deputat Florin – Claudiu Roman și Plx 253/2019, inițiat de domnul senator Mihai – Viorel Fifor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul ședinței au fost prezentate succesiv cele două proiecte de către președintele comisiei, domnul Ion Mocioalcă.

Având în vedere că, în mare parte acestea au același conținut, s-a propus contopirea acestora într-una, astfel încât forma cea mai bună să primească avizul pozitiv.

La solicitarea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, la lucrările comisiei a participat un reprezentant al asociației care a putut să-și aducă aportul și susținerea pentru forma proiectului Plx 386/2019.

După prezentarea punctului de vedere al reprezentantului MApN, domnul Dan Cosma, prim – vicepreședintele A.M.V.V.D., a solicitat să intervină și să motiveze susținerea Plx 386 întrucât aceasta este forma cea mai completă și corespunde cerințelor și necesităților acelora care au trecut în rezervă ori au întrerupt raporturile de serviciu din motive neimputabile lor. În urma acestei intervenții în care au fost aduse în discuție și documentele emise de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care a susținut necesitatea înlăturării acestei nedreptăți, membrii comisiei au căzut de acord și au votat promovarea către plenul Senatului a formei proiectului din Plx 386/2019, iar Plx 253/2019, să primească aviz negativ”, se arată într-un comunicat al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (AMVVD) „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”.