Pet Shop Boys, la teledonul Mihaelei

Pet Shop Boys, la teledonul Mihaelei

Muzicienii britanici au invitat la donatii in contul Spitalului "Marie Curie".

Aflati in Romania pentru ultimul concert din cadrul turneului „Fundamental”, cei doi muzicieni britanici de la Pet Shop Boys au participat, fara sa pretinda onorariu, la teledonul organizat sambata seara de Antena 1 in beneficiul Spitalului de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, din Bucuresti. In cadrul teledonului s-a strans suma-record de 612.000 de euro, bani proveniti in sms-uri, la care se vor aduna si donatiile, urcand suma la un total de aproximativ 800.000 de euro.

„I-am anuntat in ultimul moment, dar, cand au auzit ca este vorba despre o colecta de fonduri pentru un spital de copii, au acceptat fara rezerve”, spune Bogdan Enache, organizatorul concertului de la Bucuresti, prin Media Services Events. Prezenta in platou a celor doi britanici a prilejuit si un moment  inedit: criticul de film Alex Leo Serban, care pariase cu regizorul Cristian Mungiu ca l-a vazut pe Neil Tennant la filmul romanesc „Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii”, proiectat saptamana trecuta la Londra, a tinut sa afle adevarul chiar de la sursa. „Nici macar englezii nu si-au dat seama ca eram in sala”, a spus Neil, declarandu-se un mare amator de film european in general si de film romanesc in special. Banii castigati de Alex Leo Serban in urma acestui pariu au fost donati, iar sponsorul principal al spectacolului de la Bucuresti a oferit, la randu-i, 10.000 de euro in cadrul teledonului. In cele cinci minute in care trupa Pet Shop Boys a fost in platou, au fost adunati aproape 30.000 de euro, potrivit organizatorilor teledonului.

Liana Stanciu sustine cauza

Cea mai emotionanta marturie din cadrul emisiunii, care a impulsionat si mai mult donatiile, a fost cea a Lianei Stanciu. Aflata la Viena, Liana a admis sa vorbeasca pentru prima oara public despre starea fetitei ei, Teodora, diagnosticata in urma cu o luna cu cancer. „A vrut sa dea o mana de ajutor, pentru ca povestea Teodorei a inceput tot la Spitalul „Marie Curie”, locul in care fetita a facut primele analize”, spune Mihaela Radulescu. Liana si-ar dori sa existe in Romania un spital sau macar o sectie care sa arate ca aceea din Viena. „Diferenta asta se poate micsora semnificativ acum”, a spus ea.

Liana Stanciu se afla de cateva saptamani la Viena, unde Teodora urmeaza programul de chimioterapie. „Tot ce pot spune acum este ca acest copil este mai bine decat atunci cand a plecat”, a spus Liana Stanciu, fara a da mai multe detalii cu privire la starea fetitei.

Tratamentul pare eficient, dar rezultatul se va sti cu adevarat abia peste cateva luni. „Din momentul in care a vorbit Liana Stanciu, cred ca toate mamele cu suflet care se uitau la televizor au donat. Aproximativ 50.000 de copii trec anual pragul Spitalului „Marie Curie”, o institutie veche de 23 de ani, donata statului roman de guvernul polonez. Este momentul sa dam si noi o mana de ajutor”, a spus Mihaela Radulescu.

Vedetele sar in ajutor

„Corina Danila, aflata in platou, a plans aproape fara incetare pe durata celor doua ore de emisie. La randul ei, a stat sapte luni prin spitale cu copilul ei si mi-am dat seama ca-i este greu sa urmareasca reportajele pe care le difuzam noi in cadrul emisiunii”, spune Mihaela Radulescu.

Vedetele trustului Intact, printre care Dan Negru, Mircea Badea,  Gabriela Vranceanu-Firea, Adelin Petrisor, Crina Abrudan, Corina Danila sau Diana Munteanu au donat in total 24.000 de euro in cadrul emisiunii. Acestora li s-au alaturat vedetele invitate, printre care Stefan Hrusca, care a profitat de singura zi libera din turneu pentru a participa la acest teledon, Andra si Angela Similea. „Doar in primele zece minute de emisie s-au strans 24.000 de euro”, spune Mihaela.

PROIECTE

Pentru copii

Banii stransi din donatii vor fi folositi pentru dotarea cu aparatura medicala a Departamentului de neurochirurgie de la Spitalul „Marie Curie”, dar si a sectiilor de chirurgie, oncologie, anestezie-terapie intensiva, unde sunt adusi copii in stare foarta grava. „Avem nevoie de un microsop de ultima generatie pentru neurochirugie si de o masa de operatie speciala tot pentru neurochirurgie, pe care sa poata fi operati copiii, dar si de ecografe performante pentru Sectia de pediatrie”, ne-a declarat managerul unitatii medicale, Daniel Buzatu. In spitalul bucurestean exista de putin timp singurul departament de neurochirurgie dintr-un spital de copii, condus de doctorul Sergiu Stoica. (Geta Roman)

AUDIENTE

Derby-ul Marin - Radulescu, mai slab ca meciul Steaua - Dinamo Teledonul Antenei 1, prezentat de Mihaela Radulescu, a fost urmarit in mediul urban de 310.000 de telespectatori. Audienta a plasat postul la egalitate cu Pro TV, dar dupa Kanal D (690.000 de telespectatori) si TVR 1 (530.000, cu „Surprize, surprize”).

Kanal D a avut o audienta medie in intervalul 20.30-24.00 de 690.000 de telespectatori, gratie meciului de fotbal Steaua - Dinamo. Partida a avut un varf de 1,3 milioane de telespectatori. Atat Mihaela Radulescu, cat si Andreea Marin au atins ratingul maxim in pauza meciului: 1,04 milioane telespectatori „Surprize, surprize” (21.37) si 490.000 Teledonul (21.43). (Petrisor Obae)

Inca 760.000 de euro de la Gala de Caritate

Alti 760.000 de euro, colectati joi seara, in cadrul unei gale care a avut loc la Palatul Parlamentului din Bucuresti, vor fi folositi pentru renovarea Spitalului „Marie Curie”. Fundatia Seherazade, patronata de Wajiha Harris, a inceput proiectul de renovare a Spitalului „Marie Curie” in urma cu mai bine de un an si pana acum a reusit deja sa renoveze un etaj si jumatate din cele sapte ale institutiei.

In acest proiect s-a alaturat si Fundatia „Copii Sanatosi”, a Ioanei Tariceanu. Banii s-au strans din vanzarea meselor (fiecare masa a costat 3.000 de euro), donatii si licitatia la care au fost vandute obiecte de Formula 1 si 3. Invitatul special al galei a fost presedintele companiei Fiat din Italia, Franco Miniero, si trei piloti de Formula 1 si 3, printre care si Andrea Piccini, pilotul de incercare al echipei Ferrari din Formula 1.

Printre invitati s-au mai numarat premierul Calin Popescu-Tariceanu, Theodor Melescanu, Alexandru Sassu, Amalia si Ilie Nastase sau Andreea Esca, Dan Voiculescu, care a donat 26.000 de euro in nume personal, sau omul de afaceri Dan Sucu (16.000 de euro).

Compania AutoItalia a donat doua ambulante Spitalului „Marie Curie”, iar cheile de la masina au fost ridicate, simbolic, de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu. Adaugand acesti bani celor stransi la teledon, totalul investitiilor care se vor face la Spitalul „Marie Curie” este de aproape 1.500.000 de euro, bani proveniti din donatii. (Diana Barca)

Ne puteți urmări și pe Google News