Vai de Dinamo! Ole, Rapid!

Vai de Dinamo! Ole, Rapid!

Cu „Puriul” pe banca tehnica, Rapid a umilit aseara pe Dinamo, scor 2-0, si a provocat o noua criza la gruparea campioana.

In derby-ul etapei a 15-a din Liga I la fotbal, Rapid a invins aseara la pas rivala Dinamo, scor 2-0, si a aruncat in haos gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. Artizanul succesului giulestean a fost Mircea Rednic, antrenorul silit sa plece de la Dinamo de actionari si de jucatori.

Revenit aseara in „Groapa” in calitate de adversar, „Puriul” si-a luat revansa cu varf si indesat fata de dinamovistii care n-au stiut sa-l pretuiasca. Italianul Walter Zenga, inlocuitorul lui Rednic pe banca tehnica a campioanei, risca sa-si piarda postul in urma acestei infrangeri. Pentru Dinamo, care a ajuns la 13 puncte in spatele liderului CFR Cluj, urmeaza inca un meci capital, derby-ul cu Steaua.

> Rapid a deschis scorul la o faza care nu anunta nimic. Cesinha a trecut printre Flavius Stoican si John Galliquio si a finalizat cu un sut la coltul lung: 1-0 pentru Rapid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dupa pauza, Zenga a raspuns aruncandu-l in lupta pe Claudiu Niculescu. Miscarea nu le-a folosit la nimic dinamovistilor, care au primit lovitura de gratie in minutul 56 de la Mazilu: 2-0 pentru Rapid. In continuare, jocul a curs in favoarea oaspetilor, care s-au ales cu o prima de 5.000 de euro de caciula. Ultima victorie a giulestenilor in „Groapa” data din 2003, scor 4-3, cand pe banca Rapidului se afla tot Rednic.

Zenga, in gura fanilor

> Spiritele s-au incins in momentul in care echipele se retrageau la vestiare, pentru pauza. Italianul Walter Zenga a ripostat la apostrofarile fanilor dinamovisti de la tribuna a doua. Zenga le-a aratat degetul mijlociu fanilor, care au sarit sa rupa gardul. La final, suporterii i-au strigat lui Zenga: „Ciao!”.

> George Copos, patronul giulestenilor, s-a tinut de cuvant si a urmarit partida de la peluza, dintre suporterii Rapidului. Pazit de sase „gorile”, seful din Giulesti a urmarit impasibil violentele care se petreceau in fata lui.

> „Am dominat meciul de la un capat la celalalt. Era obligatia mea sa apar scoala romaneasca de antrenori”, a spus la final Mircea Rednic. INCIDENTE

Sapte rugbisti de la Dinamo au batut, chiar in stadion, patru suporteri rapidisti

Intre suporterii celor doua formatii au avut loc aseara ciocniri. Bataile s-au desfasurat in mai multe reprize, atat inainte, cat si in timpul partidei. Cu o ora inainte de startul jocului, sapte rugbisti de la Dinamo au agresat patru fani rapidisti. Incidentul s-a petrecut in incinta arenei, in timp ce rapidistii se indreptau spre zona de stadion care le-a fost rezervata. Confruntarile intre galerii au continuat in prima repriza. Fanii au aruncat unii in directia celorlalti cu torte si s-au lovit cu betele de la steaguri. Rapidistii au tras de garduri si s-au luat la harta cu jandarmii, care in cele din urma au calmat spiritele.

La doar cinci minute de la fluierul de start al meciului, suporterii dinamovisti au aprins torte la Peluza „Catalin Haldan” si au aruncat cu petarde si fumigene pe pista stadionului, riscand suspendarea terenului. Fumul emanat i-a impiedicat pe jucatori sa continue, motiv pentru care arbitrul Augustus Constantin a decis sa intrerupa partida pentru cateva minute.

LIGA I

DINAMO - RAPID.............................0-2 Marcatori: Cesinha (23), Mazilu (56)

DINAMO: Lobont 5 - Stoican 3, Galliquio 3 (59, M. Fernandez), St. Radu 4, Pulhac 4 - Ad. Cristea 5, Margaritescu 4 (46, Cl. Niculescu 4), Ropotan 4, C. Munteanu 4 (67, Bostina 5) - Danciulescu 4, Fl. Bratu 4. Antrenor: Walter Zenga

RAPID: D. Coman 7 - Sapunaru 6 (78, Tamandare), Maftei 7, M. Constantin 7, Bozovici 6 - Maldarasanu 7, C. Lazar 6 (72, Grigorie 6), E. Dica 5 - Boya 6 (89, Herea), Mazilu 7, Cesinha 8. Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: „Dinamo”; Spectatori: 8.000; Arbitri: A. Constantin 7 - N. Marodin 7, Ad. Vidan 7