Afacerea cu limuzine creste odata cu darul de nunta

Afacerea cu limuzine creste odata cu darul de nunta

Peste 50% dintre comenzile firmelor de inchiriat limuzine vin din partea oamenilor obisnuiti care isi organizeaza evenimente.

Limuzinele pe care pana acum cativa ani le vedeam doar in filme au ajuns si pe strazile oraselor mari din Romania.

Pentru 100 de euro pe ora sau chiar mai putin, oricine isi poate inchiria propria limuzina, cu sofer, minibar si stewardesa. Firmele care inchiriaza limuzine obtin profituri lunare de zeci de mii de euro cu 2-3 limuzine, asa cum este cazul si companiilor Nino Media si Star Limos Romania, care si-au lansat in urma cu doua saptamani site-ul LimuzineRomania.ro.

Ideea unei afaceri bazate pe inchirierea de limuzine le-a venit celor de la Star Limos si Nino Media in 2006. De atunci, cele doua companii asociate si-au achizitionat un model Phantom, limuzina cu o lungime de 9 metri, si un Lincoln Continental TownCar, masini al caror pret ajunge la aproape 100.000 de euro. Inlcuzand soferii si stewardesele, firmele numara aproximativ 10 angajati.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Pana la sfarsitul anului avem ocupate toate sambetele si aproape toate duminicile”, ne-a declarat Nino Bolohan, managerul Nino Media. Profitabilitatea afacerii i-a determinat pe reprezentantii firmelor sa puna la punct un plan de extindere.

„In prezent, sediul firmei este in Constanta si avem un punct de lucru in Bucuresti. Vrem ca pana la sfarsitul anului sa deschidem alte sase puncte de lucru in orase mari precum Iasi sau Timisoara si tot pana atunci speram sa ne laudam cu 10 limuzine”, a mai spus Bolohan.

O plimbare cu limuzina costa in general 100 de euro pe ora, insa si in cazul firmelor ce inchiriaza astfel de servicii exista deja un razboi al ofertelor. Firmele ce detin LimuzineRomania.ro fac o reducere de 100 de euro in cazul in care perioada de inchiriere trece de 6 ore si a lansat un concurs on-line.

Petreceri si vedete

Aproape trei sferturi dintre comenzile firmei sunt pentru nunti, insa romanii au inceput sa simta din ce in ce mai mult gustul luxului si in cazul unor seri romantice sau la petreceri. „In ultima vreme avem comenzi pentru seri romantice, aniversari ale casatoriei, botezuri si petreceri”, a mai precizat managerul Nino Media.

Exclusiv pentru petreceri, reprezentantii Star Limos Romania si Nino Media au comandat deja o limuzina Hummer H2 care va ajunge zilele urmatoare in Romania. „Hummerul l-am cumparat pentru a organiza petreceri in limuzina, tocmai pentru ca este spatioasa. Are 20 de locuri”, ne-a explicat Bolohan.

Limuzina va arata in interior exact ca un club, iar inchirierea ei va costa ceva mai mult decat pretul platit pentru celelalte limuzine. „Nu vrem sa saltam foarte mult pretul. Probabil ca o ora va costa 150 de euro, maximum 200 de euro”, a mai spus Bolohan.

Daca 55% dintre cei care inchiriaza limuzine sunt oameni obisnuiti ce isi permit acest lux doar la nunta sau la un alt eveniment important, restul comenzilor vin de la vedete.

„Avem clienti vedete si suntem parteneri la multe evenimente mondene”, a afirmat Bolohan. Printre cei care au apelat la serviciile Star Limos se numara luptatorul de K1 Ionut Iftimoaie, care si-a inchiriat o limuzina pentru nunta, sau creatoarea de moda Zina Dumitrescu.

IN TARA

Concurenta pe piata

In Bucuresti exista deja 4-5 firme care ofera servicii de inchiriere de limuzine. Reprezentantii LimuzineRomania.ro sutin insa ca secretul lor consta in faptul ca folosesc doar masini noi.

„Exista firme concurente, insa din informatiile noastre masinile lor sunt vechi, iar clientii ne spun ca si pretul nostru este mai bun”, sustine Bolohan.

O alta firma care inchiriaza limuzine in Bucuresti este First Class Limo, care se lauda cu o flota de opt masini de lux si doua masini de epoca. Si in tara afacerea este profitabila: peste 5 firme inchiriaza limuzine in marile orase.