Rapid, blocata de Steaua II

Rapid, blocata de Steaua II

Favorizata de arbitri, Gloria Buzau, cea de-a doua echipa a lui Gigi Becali in Liga I, a remizat in Giulesti, dandu-i o mana de ajutor suratei din Ghencea.

Revenita cu capul sus din Germania, unde a remizat in Cupa UEFA cu FC Nürnberg, formatia de fotbal Rapid n-a stiut cum sa desfaca, aseara, defensiva nou-promovatei Gloria Buzau.

Meciul disputat pe arena din Giulesti s-a incheiat cu un scor „alb”, oaspetii fiind motivati de banii veniti de la Gigi Becali (Gloria este „satelitul” Stelei, seful buzoienilor, excentricul Costel Bucur, fiind prieten bun cu oierul din Pipera).

Este al treilea rezultat consecutiv de 0-0 care apare in dreptul Rapidului, dupa cel cu Steaua, din campionat, si cel cu nemtii, din Cupa UEFA.

Ne puteți urmări și pe Google News

Giulestenii au fost privati de un penalty

> In minutul 90, Ionut Mazilu a fost faultat clar in careu, dar arbitrul de centru Traian Martis n-a acordat cuvenita lovitura de la 11 metri. Decizia lui Martis a starnit mania rapidistilor, antrenorul Bergodi si oficialul Zotta patrunzand pe teren.

> Partida de aseara s-a disputat cu portile inchise, clubul „alb-visiniu” avand stadionul suspendat din pricina incidentelor produse de fani la partida de campionat cu Universitatea Craiova. In sezonul trecut, Rapid a disputat pe teren propriu, dar tot fara spectatori, patru partide: 4-0 cu Bistrita, 1-4 cu Dinamo, 3-0 cu Poli Iasi si 3-3 cu Otelul, in timp ce doua jocuri s-au desfasurat in „exil”: la Ploiesti (1-0 cu Jiul) si Craiova (2-0 cu Poli Timisoara).

> La tribuna zero au luat loc circa 30 de persoane din anturajul conducerii de la Gloria Buzau. Desi jucatorii Gloriei s-au apropiat rar de poarta gazdelor, sustinatorii echipei din Crang si-au pus sperante intr-un rezultat pozitiv. „Hai, mai, baieti! Macar sa conducem cu 1-0 la pauza. Vointa, baieti!”, au strigat mobilizator, de mai multe ori, fanii oaspeti.

> George Copos a trimis ieri sageti otravite spre Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si Dumitru Dragomir, seful Ligii Profesioniste.

„Nu este normal ca oameni care si-au cumparat abonamente sa vada meciurile la televizor. E nedrept. Domnii Sandu si Dragomir trebuie sa inteleaga ca un jucator costa anual 500.000 de euro, ceea ce inseamna costuri de peste 10 milioane de euro pe sezon. O echipa europeana are nevoie de 11 milioane de euro, dar cum sa faci rost de bani daca spectatorii n-au acces pe stadion?”, a reprosat patronul giulestean.

George Copos: "In tara asta se intampla numai mizerii! Arbitrii iau bani si nu dau penalty. Sa vina federatia sa joace fotbal! Eu nu mai am ce cauta in fotbalul asta!"

La finalul meciului, Cristiano Bergodi, Constantin Zotta si Cristian Sapunaru au incercat sa-i ceara socoteala arbitrului, fiind cu greu opriti de oamenii de ordine. La vestiare a avut apoi loc un incident intre buzoianul Litu si rapidistul Marius Constantin.

Cel din urma a vrut sa-l bata pe jucatorul Gloriei, incidentul fiind aplanat de fortele de ordine de la vestiare. Cei doi avusesera o altercatie si la inceputul reprizei secunde, injurandu-se reciproc la un fault comis de fotbalistul Gloriei.

La iesirea de la vestiare, fostul jucator din Ghencea a declarat: "Nu suntem sclavii Stelei. Cei de la Rapid n-au respect. Au vrut sa dea cu pumnul in mine. Uitati-va, au vrut sa-mi rupa hainele!".

Marius Constantin a infirmat incidentul: "Sa fim seriosi! Nu s-a intamplat nimic. Ce, suntem la box?". > Antrenorul giulestenilor, Cristiano Bergodi, a afirmat: "Arbitrajul nu scuza prestatia jucatorilor mei. Am evoluat prost. Suntem nervosi cu totii. Eu sunt foarte dezamagit, insa a fost penalty clar!".

LIGA I

RAPID - GLORIA BUZAU..........................0-0

RAPID: Andrade 6 - Tamandare 5, M. Constantin 5, Maftei 6, Perja 5 - Maldarasanu 5, N. Grigore 5 (59, Boya 5), Herea 5 (77, Grigorie) - Buga 5 (59, Cesinha 5), Mazilu 5, Burdujan 5. Antrenor: Cristiano Bergodi

BUZAU: Minca 7 - Doicaru 5, C. Petre 6, Gheorghita 6, Vlaicu 5, Eze 4 - Simion 5, C. Ionescu 5, Suleap 5 (86, Bunica), Litu 5 (79, Guda) - Dos Santos 5 (70, Iovita 5). Antrenor: Stefan Stoica

> Stadion: „Valentin Stanescu”; Spectatori: -; Arbitri: M. Martis 4 - I. Popa 6, I. Szekely 6