Merkel, in vizita la spioni

Merkel, in vizita la spioni

Cancelarul german Angela Merkel a sosit ieri in China, in prima sa vizita oficiala in aceasta tara, la mai putin de o zi dupa ce presa a dezvaluit ca, in luna mai a acestui an, hackeri chinezi - cel mai probabil agenti ai serviciilor de informatii ale Armatei de Eliberare a Poporului - au spart sistemul informatic al guvernului de la Berlin.

Potrivit revistei „Der Spiegel”, calculatoarele ministerelor de Externe, Economie, Cercetare si cele ale cancelariei de la Berlin au fost spionate de hackeri din orasul chinez Lanzhou si din capitala Beijing.

Desi contraspionajul german a opinat ca hackerii nu puteau fi decat agenti ai guvernului chinez, Beijingul a negat orice implicare. In cursul intalnirii de luni, premierul chinez, Wen Jiabao, s-a declarat „ingrijorat”, promitand ca statul chinez va investiga si el cazul.

In cursul intrevederii, cei doi oficiali au asistat la semnarea a doua acorduri interguvernamentale in domeniul energiei si tehnologiilor de protectie a mediului si a unui protocol comercial intre grupul german ThyssenKrupp Technologies AG si zona economica chineza Nankin.

Ne puteți urmări și pe Google News