Noul erou din Ghencea, nascut de ziua "Regelui"

Noul erou din Ghencea, nascut de ziua "Regelui"

Eric Bicfalvi este noua senzatie din Ghencea.

Tanarul de numai 19 ani, adus in aceasta vara de la Jiul Petrosani, a reusit sambata seara un gol de poveste, gratie caruia Steaua a castigat jocul cu Poli Iasi, scor 1-0.

„Ros-albastrii” au invins astfel si in al cincilea meci consecutiv de la startul sezonului, pastrandu-si pozitia de lideri in Liga I. Blondul mijlocas central a izbutit un sut senzational, de la peste 25 de metri, mingea ducandu-se glont sub bara transversala. Un amanunt interesant este ca Bicfalvi este nascut pe 5 februarie, exact ca si antrenorul Gheorghe Hagi!

Picteaza icoane

Ne puteți urmări și pe Google News

Bicfalvi juca, in urma cu doua sezoane, in Divizia C, la necunoscuta grupare Fink Fenster Petresti, iar anul trecut a fost legitimat la Jiul Petrosani. Acum are inscris pe tricou cel mai „greu” numar la Steaua, 7, care a fost purtat de Marius Lacatus, cel mai titrat jucator din istoria clubului.

Eric are si o pasiune mai putin obisnuita in randul fotbalistilor: pictura. El a fost la scoala de arte si a pictat de mic, inclusiv icoane. Bunicul stelistului, Alexander Bicfalvi, este suedez si a jucat fotbal ca fundas central la Victoria Carei. Alexandru Bicfalvi, tatal lui Eric, a fost fotbalist, dar a decedat cand actualul idol al tribunelor din Ghencea avea doar 6 ani.

„Am simtit ca fac infarct”

Foarte modest, Eric Bicfalvi a spus dupa meci ca victoria apartine intregii echipe si i-a multumit „domnului antrenor pentru ca mi-a acordat incredere”.

Povesteste noua vedeta din Ghencea: „M-au luat fiorii cand spectatorii mi-au scandat numele. Dupa gol, mai aveam inca putin si faceam infarct. Nu o sa fiu titular. La Steaua nu e nimeni titular. Am fost fan al Stelei, am fost in tribune si am tipat impreuna cu ceilalti suporteri, dar intr-un an mi s-a intamplat visul de a juca pentru aceasta echipa”, a adaugat „septarul” Stelei.

„Toata lumea a avut incredere in el, iar el acum trebuie sa arate ca nu este un jucator oarecare, chiar daca are doar 19 ani”, l-a incurajat capitanul Mirel Radoi. Iesenii au protestat vehement dupa acest gol, acuzand faptul ca atacantul Cristian Silvasan era intins pe gazon.

„Polistii” au avut si ei posesia balonului in timp ce coechipierul lor se tavalea pe gazon, dar n-au dat mingea in afara terenului. Dupa gol, Hagi a fugit pe teren, pentru a-l certa pe Silvasan. „Ridica-te, v-am dat gol”, i-a spus „Regele”. Steaua incearca sa mai aduca un jucator in Ghencea, cel vizat fiind Janos Szekely, fotbalist pentru care Otelul Galati solicita 1,5 milioane de euro.

LIGA I

STEAUA - POLI IASI..................... 1.0 Marcator: Bicfalvi (79)

STEAUA: Zapata 6 - Badoi 5 (66, Bicfalvi 7), M. Radoi 6, Rada 5, Nesu 6 - Nicolita 5, Ov. Petre 5 (46, Lovin 5), Plesan 6, Neaga 4 (46, M. Croitoru 5) - N. Dica 6, D. Zaharia 5. Antrenor: Gheorghe Hagi

POLI: Branet 6 - Homei 5, Onut 6, Ad. Ilie 5, L. Munteanu 6 - Milea 5 (32, Palimaru 5), Naidin 5, Mijin 6, Sfarlea 6 - Silvasan 5 (82, Cernoch), Balba 5 (72, Paruolo 5). Antrenor: Ionut Popa

Stadion: „Steaua”;Spectatori: 7.000; Eliminat: Ad. Ilie (81); Arbitri: Cr. Balaj 5 - Gh. Negoita 6, Ed. Crangasu 6.

PROBLEME LA PORTI

Biletele s-au vandut pana in minutul 60!

Inaugurarea noului sistem de acces in incinta stadionului „Steaua” a dat nastere unui nou razboi intre fani si conducerea clubului. Dificultatea cu care vanzatorii au „recoltat” datele personale ale solicitantilor a facut ca la portile arenei sa ramana peste o mie de suporteri.

La ghisee s-a lucrat pana spre finalul meciului, ultimul bilet vanzandu-se cand era deja minutul 60! Catalin Zmarandescu, noul responsabil cu securitatea la arena din Ghencea, a venit sa calmeze spiritele. „De saptamana viitoare vor fi aduse inca 12 ghisee si speram sa se rezolve problemele”, a spus bodyguardul lui Gigi Becali.

„Am stat 40 de minute sa cumpar cinci bilete. Dati-i afara pe astia!”, a strigat un suporter nervos. Noul inamic public al fanilor a devenit Valeriu Argaseala, cel care a laudat performantele noului sistem de acces.

„Karatistul” Radoi a lovit din nou Mirel Radoi, capitanul Stelei, s-a remarcat printr-o noua interventie violenta asupra unui adversar. In minutul 35, el l-a izbit cu piciorul in plina figura pe Clement Palimaru, caruia i-a provocat o hemoragie nazala

. „M-am speriat. Nu l-am vazut venind si chiar l-am lovit... Am simtit in aparatoare si mi-a fost frica sa nu se intample ceva grav. In acele momente nu ma interesa cartonasul, ci ma interesa el, pentru ca am simtit in aparatoare ca-l lovisem”, a explicat Radoi. Arbitrul Cristi Balaj n-a dictat nimic la acea faza!