Rapid, varza a la Cluj

Rapid, varza a la Cluj

Cu patru etape inainte de finalul sezonului, giulestenii sunt in afara cupelor europene.

Rapidistii au fost trasi ieri pe linie moarta de CFR Cluj, formatie care lupta in continuare, pentru locul doi, cu Steaua.   CFR Cluj este trenul romanesc pentru Europa, inlocuind Rapidul de Bucuresti. Echipa ardeleana s-a impus ieri in fata formatiei giulestene, scor 3-2, si ramane in cursa pentru preliminariile Ligii Campionilor, alaturi de Steaua. In schimb, Rapid are cutitul la os si trebuie sa castige Cupa Romaniei (in finala cu Poli Timisoara), pentru a participa in Cupa UEFA.

Giulestenii au fost ingenuncheati ieri de legiunea straina a Clujului, cea care i-a inlocuit pe cei care fusesera catalogati drept „desculti” (intr-un meci terminat 1-1, in august 2004) de George Copos, patronul de la Rapid.

In jocul „ceferistilor” s-a observat diferenta fata de meciul pierdut cu Steaua (scor 1-2). Daca multi dintre jucatori au fost catalogati „blatisti” la partida cu stelistii, acestia si-au dat ieri viata pe teren si i-au salvat scaunul antrenorului italian Cristiano Bergodi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Eroul meciului de la Cluj a fost brazilianul Didy Silva, care a marcat doua goluri intr-un minut. Fotbalistul sud-american fusese transferat in iarna de la gruparea portugheza Pacos Ferreira, pentru doar 200.000 de euro.

La finalul jocului, George Copos, patronul bucurestenilor, si-a ironizat salariatii: „Am vazut un Rapid obosit. Nu este normal ca jucatorii sa aiba crampe in minutul 60. Clujul a meritat victoria. Ati vazut cu cata indarjire au jucat acesti fotbalisti straini? Trebuie sa mergem cu totii la agricultura. Eu sunt vinovat. Intotdeauna, cel care da banii e raspunzator. Asta e valoarea Rapidului in acest moment”.

Cu noduri in gat, antrenorul rapidist Razvan Lucescu a exclamat: „Am dovedit din nou aceeasi fragilitate psihica. Nu-i normal sa pierdem o gramada de puncte pe finalul meciurilor”.

Clujenii erau entuziasmati dupa meci. In timp ce presedintele Iuliu Muresan crede ca ardelenii nu mai pot pierde locul trei, atacantul Romeo Surdu este transant: „Avem un punct de aur in fata Stelei”.

LIGA I

CFR Cluj - Rapid................ 3-2

Marcatori: Didy Silva (32 si 33), Semedo (84)/Mazilu (15), Zicu (49)

CFR Cluj: Stancioiu 6 - Tony 6, Galiassi de Souza 7, Toma 5, Fredy 6 - Manuel Jose 6, Dani 5, Oliveira 5 - Semedo 7, Didy Silva 8 (70, Cuellar 4; 83, Frunza), Surdu 7 (79, Deac).

Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rapid: Edel Apoula 3 - M. Constantin 4, Maftei 5, I. Rada 4 - Badoi 5, C. Lazar 5 (67, N. Grigore 5), Maldarasanu 5, Perja 4 (57, I. Stancu 5) - Zicu 6, Buga 5 (78, V. Moldovan), Mazilu 6.

Antrenor: Razvan Lucescu.

Stadion: „Constantin Radulescu” - Cluj; Spectatori: 10.000; Arbitri: Cristian Balaj 4 - Zoltan Szekely 5, Octavian Sovre 6

N-au fost uitati

Parastas giulestean la pizzerie 

Foste glorii ale Giulestiului s-au adunat ieri la localul „Tom”, de langa Piata Domenii, pentru parastasul fostilor fotbalisti Ilie Greavu si Ion Langa.

Greavu (69 de ani) si Langa (72 de ani) s-au stins duminica, 1 aprilie, in ziua in care giulestenii au pierdut pe teren propriu, in campionat, cu Steaua, scor 2-3. Destinul i-a unit din nou pe fostii fundasi.

„Au fost coechipieri o vreme. S-au prapadit in aceeasi zi si uite ca Dumnezeu a lucrat sa-i aduca impreuna. Eu am vorbit cu un fost vecin care are restaurantul asta (n.r. - pizzeria „Tom”), ca acum doua zile sa aflu ca si doamna Langa tot aici aranjase pentru parastasul de patruzeci de zile”, ofteaza doamna Violeta, vaduva lui Greavu (care a fost poreclit „Cauciuc”, datorita detentei sale impresionante, si care in ultimii ani a avut picioarele amputate). Ce nu stia doamna Greavu e ca, din umbra, organizatorul evenimentului a fost statornicul suporter rapidist Gheorghe Scurtu.

„Gura, ba, ca vine popa!”

Parastasul a reunit rapidisti de toate varstele, de la Puiu Ionescu, Nae Manea, Teo Codreanu, Culae Lupescu, Constantin Nasturescu,  Niki Dumitriu si Ioan Goanta, pana la pustii din echipa antrenata de Ilie Greavu. A fost prezent si stelistul „Top” Voinescu. Fostul portar a venit la bratul consoartei, care s-a recomandat sfios: „Doamna Voinescu, sotia sotului meu”.

Nu putea lipsi Rica Raducanu. Acesta s-a revazut cu fostul sau antrenor Ion Slateanu. Tehnicianul, pe care il chema Urecheatu, si-a schimbat numele pentru ca fata lui sa nu fie batjocorita de colegi in scoala. Raducanu a fost responsabil cu buna dispozitie, semn ca farmecul vietii trebuie sa continue. A facut ordine la masa, cand a aparut preotul: „Gura, ba, ca vine popa!”.

Fostii fotbalisti au vorbit prea putin despre Rapidul de azi. Inima lor era departe. Au povestit despre armata facuta la Chitila si despre „militienii” de la Dinamo, care-i arestau inainte de meciurile directe. Ei au criticat „dansurile dezgustatoare ale lui Cristi „Butelie” Borcea”. Unii se intrebau cine e George Copos. „Ce facea el cand jucam noi fotbal?”, oftau fostele glorii uitate de patronul de azi. (Andrei Craciun)