CeBIT: sunet, imagine, wireless

CeBIT: sunet, imagine, wireless

Gadgeturi lansate cu succes la targul de electronice de la Hanovra.

In multimea vizitatorilor de la CeBIT 2007 (targul de electronice desfasurat in martie, la Hanovra) cum ai fi putut sa-ti faci remarcate boxele, telefonul mobil, castile audio, player-ul MP3 si celelalte produse lansate?

Producatorii au mizat in pri-mul rand pe design si de aceea au iesit in evidenta produse mai putin cunoscute de publicul larg de la noi, cum ar fi castile de la Sennheiser sau boxele audio Razer. Cert este ca oricine a lansat un produs cu design atragator, conectare fara fir si cu putere de stocare mare a atras vizitatori la CeBIT 2007.

Anul trecut, unul dintre cele mai asteptate produse a fost calculatorul portabil ultracompact (UMPC). La CeBIT 2007, mai multe firme au lansat modele din acest produs, unul dintre cele mai apreciate fiind cel de la Asus. Puterea de procesare ramane una dintre principalele preocupari la achizitie, pe locul al doilea situandu-se puterea de stocare si apoi dimensiunile.

In aceeasi categorie a UMPC-urilor, Samsung a aratat lumii modelul Q2, care are o greutate de numai 780 de grame si este mai mic decat modelul Q1 (Q2 are dimensiunile 228 mm x 124 mm x 24 mm).

Vizitatorii s-au aratat in con-tinuare interesati de ecranele cu cristale lichide si cu plasma de mari dimensiuni. Din acest motiv, organizatorii targului au amenajat mai multe spatii ce imita interiorul camerei de zi din casele utilizatorilor, pentru a le da posibilitatea de a incerca electronicele exact in mediul lor de folosinta.

Elemente-surpriza

Unele produse au iesit in evidenta prin faptul ca au concretizat unele visuri mai vechi ale utilizatorilor. Producatorul german de vestimentatie Lodenfrey a avut la stand o pereche de pantaloni deosebita, dotata cu player MP3 integrat, ale carui butoane de control sunt la indemana, pe o parte, sub buzunar.

Cu ajutorul celor cinci taste se poate da muzica mai tare, se poate trece la o alta melodie, dar se pot si prelua apelurile de pe telefonul mobil, deoarece sistemul functioneaza si ca un hands-free. Ideea apare si intr-o jacheta produsa de aceeasi firma, care are o traditie de peste 100 de ani in vestimentatie.

O mare surpriza a constituit-o revenirea marcii Commodore, celebra in anii ‘80 prin jocurile create pentru aceasta platforma. De aceasta data, compania a prezentat sisteme cu procesoare Intel Core 2 Extreme, 4 GB de RAM, placa video Nvidia GeForce 8800 GTX, Windows Vista instalat si, evident, cu un emulator de Commodore 64 si in jur de 50 de jocuri clasice.

Statistici

CeBIT 2007 in cifre

Vizitatori: aproximativ 380.000, circa 100.000 din strainatate Tari participante: 77 de tari Expozanti: peste 6.000, dintre care aproximativ 2.750 din Germania si in jur de 1.600 din Asia Afaceri: au fost incheiate contracte in valoare de aproape 11 miliarde de euro Evenimente: in jur de 1.000 de conferinte, prezentari, demonstratii

Noutati

Gamepad Logitech Precision

Caracteristici: gamepad fara fir pentru PlayStation 3; tehnologie Cordless Freedom la 2,4 GHz; semnal pe noua metri; autonomie 150 de ore cu un set de baterii AA; miniemitator ce intra direct in consola; design cu „cap rotitor”. Disponibilitate: din weekendul trecut, odata cu lansarea Playstation 3 in Europa; Pret recomandat: 50 de euro

SanDisk Mobile Premier microSD

Caracteristici: carduri microSD pentru telefoanele mobile, de 1 GB si 2 GB; viteze de scriere de 10, respectiv 9 MB pe secunda; tehnologie TrustedFlash, prin care operatorii pot oferi continut ce poate fi descarcat direct pe card. Disponibilitate: cel tarziu din aprilie; Pret aproximativ: 45, respectiv 70 de dolari

Asus T83 UMPC

Caracteristici: computer ultra-compact mobil; doua variante - stil Tablet PC cu ecran senzitiv si un model convertibil; ecran cu cristale lichide de 17,8 cm diagonala; placa de baza VIA; 512 MB RAM; 40 GB hard-disk; consum 3,5 W; GPS; webcam; Windows XP; 222 mm x 156 mm x 29 mm, 950 de grame. Disponibilitate: din aprilie; Pret aproximativ: 1.000 de dolari

Razer Mako 2.1

Caracteristici: boxe audio cu design futurist; tehnologie THX; doi sateliti de 50 W fiecare, cu tehnologie DSP; subwoofer cu energie; raspuns in frecventa 40-1,8 GHz ·/- 2 dB; putere totala 300 W; iesire de casti jack amplificata. Disponibilitate: din martie; Pret aproximativ: 300 de euro

Ne puteți urmări și pe Google News