Camelia Şucu intră pe producţia de mobilier de lux
- Adam Popescu
- 25 octombrie 2007, 03:00
Camelia Şucu, care deţine în prezent lanţul de magazine cu mobilier de import Class Mob, plănuieşte să intre pe producţie proprie de mobilier de lux, iar repoziţionarea nu va afecta parteneriatele cu producătorii străini de mobilă.
„Am investit într-o şcoală de designeri, iar cu ajutorul lor voi pune pe picioare, în câţiva ani, o fabrică de mobilier de lux. Nu voi renunţa însă la parteneriatele pe care le-am dezvoltat în ultimii 15 ani cu producătorii de mobilă din străinătate“, a spus Camelia Şucu, care a negat zvonurile din ultimul timp potrivit cărora pregăteşte intrarea pe segmentul de mobilă de preţ mediu, dominat în prezent de Mobexpert. Camelia Şucu, fosta soţie a proprietarului Mobexpert Dan Şucu, a încheiat la sfârşitul anului trecut o tranzacţie prin care a primit circa 40 de milioane de euro şi divizia de mobilier de lux Class Mob în schimbul participaţiilor deţinute la celelalte firme din cadrul grupului Mobexpert. Natuzzi, în centrul Capitalei Proprietarul Class Mob a investit 600.000 de euro în primul showroom de mobilă de lux sub marca Natuzzi, situat în centrul Capitalei.
„Class vinde mobilier Natuzzi de 13 ani. Circa 25% din vânzările noastre sunt sub această marcă (n.r. - 1,25 milioane euro, anul trecut), iar în urma acestei investiţii estimez că vânzările ne vor creşte cu 30%“, a motivat Camelia Şucu. O canapea costă aici între 2.500 şi 10.000 de euro, iar mobila este produsă în Italia, la Bari. La deschiderea de ieri a magazinului de mobilă a participat şi fondatorul producătorului italian de mobilă, Pasquale Natuzzi (71 de ani). EVZ: Intenţionaţi să mai deschideţi o altă fabrică de mobilier în afara celei pe care o deţineţi din 1993 la Baia Mare? Pasquale Natuzzi: Am făcut, de curând, o investiţie în creşterea capacităţ ii de producţie a fabricii, iar în urmă- torii doi ani vrem să optimizăm producţ ia. Fabrica din România este cea mai mare pe care o deţinem în lume. Aici producem mobilier sub marca Italsofa, mai tineresc, şi care este destinat clasei medii. De ce nu vindeţi în România şi mobilier Italsofa, care e mai ieftin decât Natuzzi? (râde) Cred că este o chestiune de priorităţi. În curând vom face şi acest pas. Deocamdată stăm bine la vânzările pe Natuzzi, care sunt cele mai scumpe piese de mobilier pe care le producem.