Geoană, premier de Dăbuleni

Geoană, premier de Dăbuleni

Mircea Geoană şi-a lansat ieri după-amiază candidatura pentru Senat, în Colegiul 5 din Dolj, participanţii la eveniment urându-i să devină "premier de Dăbuleni".

Aproximativ 400 de localnici din comuna transformată forţat în oraş acum câţiva ani, în timpul guvernării PSD, s-au strâns în abia renovatul cămin cultural, pentru a-l întâmpina pe candidatul Mircea Geoană.

Preşedintele PSD nu a ratat această ocazie pentru a se îmbrăţişa şi a săruta mâinile muncite a zeci de admiratoare trecute de prima tinereţe.   Îmbrăcate de sărbătoare, înfăşurate cu baticul „ăl bun“, bătrânele din comună au purtat sprinţare pancartele de culoare roşie pe care erau înscrise îndemuri pro-PSD. „Domnu’ Geoană, cât v-am aşteptat!“, l-a întâmpinat tanti Mărioara pe social-democrat, spunându-i apoi vecinei, mai în şoaptă, „Uite, că îi mai frumos ca la televizor“. Pe lângă ele, bărbaţii asudau sub căciulile de blană, luate la purtat pentru această ocazie. Nu s-ar da în lături de la un pact cu marile partide

Primarul localităţii, care şi-a câştigat faima prin „pepenii dă Dăbuleni“, roşu de încântare, a fost cel care a transmis mesajul care stătea pe buzele audienţei. „Sunt deosebit de emoţionat că stau alături de un asemenea nume mare. Îi dorim domnului Geoană să nu ajungă numai senator de Dăbuleni, ci şi premier de Dăbuleni“, a rostit el de pe scenă, la microfon, în uralele celor din sală.

Ne puteți urmări și pe Google News

După acest moment, Geoană şi-a prezentat planurile. „Nu am niciun fel de problemă să ajungem la un pact între marile partide, pentru dezvoltarea României în următorii 20 de ani“, a fost mesajul viitorului potenţial senator de Dăbuleni.

Geoană a pornit apoi spre oraşul Segarcea, unde a participat la a doua sa lansare, lăsând Ansamblul de muzică populară „Maria Tănase“ să binedispună electoratul.