Magnaţii români doboară pădurea Băneasa

Magnaţii români doboară pădurea Băneasa

Revista presei.

Cotidianul Magnaţii români doboară pădurea Băneasa

Ion Ţiriac, Dan Voiculescu, Gigi Becali şi Puiu Popoviciu stau alături nu doar în topurile celor mai bogaţi români, ci şi în „clubul“ celor care au tăiat copaci pentru a face cartiere de lux.

În ultimii ani, spaţiul verde din jurul Bucureştiului a fost înlocuit din ce în ce mai mult cu proiecte imobiliare de lux, construite pentru importanţi oameni de afaceri sau politicieni. Cotidianul vă propune astăzi o trecere în revistă a defrişărilor produse în Pădurea Băneasa şi Pădurea Corbeanca şi vă prezintă o serie de fotografii, realizate din elicopter, cu cel mai scump cartier rezidenţial din România, plantat fix în mijloc de codru verde.

Este vorba despre ansamblul de locuinţe de lux „Stejarii“, construit de una dintre firmele lui Ion Ţiriac. Pe terenul de aproape zece hectare, ce a aparţinut unei ferme de pui cumpărate de el în 2004 de la AVAS, magnatul a defrişat 110 copaci, fapt pentru care a fost amendat cu 4.000 de euro de către Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare. Libertatea

Guvernul calcă din nou strâmb

Aşa cum ne-a obişnuit în ultimii ani, Guvernul României dă cu o mână şi ia cu alta! Vestea bună a creşterii salariilor profesorilor cu 50% este precedată de o altă veste, cât se poate de proastă: ca să poată susţine această majorare, precum şi creşterea pensiilor, Executivul a anunţat că trebuie mărite taxele şi impozitele, şi, implicit, preţurile produselor şi serviciilor.

Vă bucuraţi de majorarea salariilor profesorilor, de creşterea pensiilor sau de legea privind indemnizaţiile mamelor? Degeaba! Banii în plus primiţi de la stat vor fi luaţi înapoi tot de el, şi poate dublu. Executivul a anunţat, ieri, că pentru a onora toate aceste “pomeni electorale”, ar trebui mărite taxele şi crescute preţurile la produse şi servicii.

Adevărul

Cum a gândit Stănculescu dictatura militară în ’89 Athanasie Stănculescu a avut puterea unui şef de stat pe data de 22 decembrie, de la ora 10.07 la ora 16.00. După şase ore de putere absolută, generalul Stănculescu a abandonat ideea dictaturii militare şi a predat destinul ţării în mâinile lui Ion Iliescu.

„Regret că am predat puterea cui nu trebuia. Acum aş păstra-o până la momentul oportun”, declara generalul Stănculescu miercuri, cu câteva minute înainte de a fi arestat.

Unul dintre cei mai autorizaţi istorici în problematica revoluţiei din decembrie 1989, Alex Mihai Stoenescu, a comentat  pentru “Adevărul” succesiunea evenimentelor de atunci şi acum. Putea fi dictatură militară în România acelei vremi? Dacă da, care ar fi fost soarta Româiei? De ce a renunţat generalul Stănculescu la această formă de putere? Gazeta Sporturilor Borcea şi Turcu se ceartă pe bani!

Borcea şi Turcu au creditat clubul şi se revoltă împotriva celorlalţi acţionari

Nici poziţia de lider al campionatului, la 4 puncte de principala urmăritoare, Steaua, nu a adus liniştea în birourile din Ştefan cel Mare! După Vasile Turcu, şi Cristi Borcea a ieşit ieri la atac împotriva restului acţionarilor: "La Dinamo numai eu şi Turcu băgăm bani. În decembrie urmează o întîlnire decisivă pentru viitorul clubului!".

De ce sînt supăraţi Borcea şi Turcu? Pentru că, la începutul acestei săptămîni, avînd conturile blocate de DNA, cei doi le-au cerut preşedintelui CA, Nicolae Badea, lui Florian Walter şi lui Dragoş Săvulescu să împrumute clubul cu bani. Primii doi sînt plecaţi în străinătate cu probleme de afaceri, iar Săvulescu a cerut o păsuire de cîteva zile. În aceste condiţii, Turcu şi Borcea au băgat o "injecţie" de cîteva zeci de miliarde pentru a le achita jucătorilor ratele contractuale pe ultimele două luni. Săptămîna viitoare este prevăzută o şedinţă a Consiliului de Administraţie, în care acţionariatul va încerca clarificarea situaţiei.

Ziua Ahmadinejad il asteapta pe Basescu

Proiectul Nabucco este dinamitat de un aranjament direct intre Elvetia si Iran.

Presedintele Romaniei, Tra­ian Basescu, este asteptat intr-o vizita oficiala in Iran de catre omologul sau Mah­mud Ahmadinejad, ne-a confirmat la Teheran ministrul adjunct de Externe, dr. Mehdi Safari. Oferta a fost facuta in timpul unei intalniri dintre presedintele Basescu si am­ba­sadorul Iranului la Bucuresti, Hamid Reza Arshadi.

"Asteptam ca Administratia Prezidentiala de la Bucuresti sa ne trimita o propunere concreta, dupa care vom fixa si data exacta a acestei posibile intalniri la nivel inalt", a declarat oficialul iranian unui grup al presei romane invitat in Iran pentru prima oara dupa 1989. Atat Romania cat si Iranul se bucura de pozitii geostrategice importante si aceasta realitate trebuie valorificata, a apreciat ministrul Safari. Cancan

Cea mai tare inventie a anului, bicicleta pliabila

Un juriu international a acordat nu mai putin de 66 de medalii de aur inventatorilor autohtoni care si-au prezentat la targul de specialitate de la Romexpo cele mai noi si originale creatii.

Cele mai bune inovatii prezentate saptamana trecuta la targul "Inventik" desfasurat la Romexpo au fost premiate ieri de Ministerul Educatiei. Lucrarile care au primit distinctii au fost in majoritate din Romania si au adus noutati in domenii diverse precum agricultura, medicina, extractie titei, industria chimica si prelucrare alimentara. Pe langa aceste inventii de proportii, care urmeaza sa se foloseasca pe scara industriala, au mai fost premiate si lucrari mai mici. Au primit medalii de aur bicicleta pliabila, un supliment nutritiv apicol, un tip de mouse de calculator care nu necesita atingere pentru a functiona, un gratar ecologic sau solnita electrica.

România Liberă De la Nicolae Ceausescu la Traian politica romaneasca – mod de intrebuintare

De la circa 250 de partide cate s-au format in 1990, astazi au ramas 45, din care in Parlament activeaza doar sase. Sistemul uninominal adoptat in acest an ar putea sa restructureze si mai mult scena politica, iar PRM si UDMR se afla la granita ratarii alegerilor de luna viitoare. Cei mai multi dintre politicienii proveniti din structurile nomenclaturii au disparut pe cale naturala, dar in afara de Ion Iliescu, ministru al Tineretului, membru al Comitetului Central al Partidului Comunist, mai supravietuiesc insa si destui fosti colaboratori sau profesionisti ai Securitatii comuniste, raspanditi relativ uniform in toate partidele.

Cele mai vulnerabile din acest punct de vedere au fost partidele istorice, resuscitate cu ajutorul unor fosti detinuti politici, multi dintre ei fiind obligati sub presiune sa semneze in anii 1950 sau 1960 adeziuni la Securitate, inainte de a parasi inchisoarea. Initial, au aparut doar dosarele unor politicieni de dreapta, in vreme ce fostii sau actualii colaborationisti din PSD au iesit la iveala abia in ultimii ani, dupa ce Traian Basescu a decis mutarea fostei arhive a Securitatii in subordinea CNSAS. Devoalarea fostilor colaboratori nu a dus la scoaterea lor din politica, fiindca partidele autohtone nu si-au propus standarde morale, iar electoratul nu mai este interesat de biografiile lor. Gândul

Urmează adevărata criză

Românii trebuie să se pregătească pentru adevărata criză. Nu cea financiară, de care am scăpat destul de uşor, ci de cea economică, adică de reduceri de personal din partea companiilor, de anulare a investiţiilor străine şi de scădere a cererii pentru produsele de export.

Până acum oficialii români, în frunte cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, au declarat că România nu este afectată în mod direct de criza internaţională pornită din SUA. Preşedintele Traian Băsescu a avertizat însă joi că România trebuie să se pregătească pentru criza economică ce urmează crizei financiare, altfel spus pentru creşteri economice mai mici şi limitarea sau chiar anularea unor investiţii importante.

Ne puteți urmări și pe Google News