O CARTE PE ZI. De luni până vineri, evz.ro iţi propune câte un top din literatură. Completează-l cu nominalizarile tale, comentând pe site, şi poţi câştiga o carte pe zi!
Suntem în a patra saptămână de campanie şi discuţii. Ca şi până acum, îţi punem la încercare memoria şi lecturile.
În fiecare zi, de luni pana vineri, iti propunem o temă de dezbatare: “care sunt cei mai… din literatură?”. Noi începem lista cu propuneri, iar tu eşti invitat să o completezi cu alte nominalizari, comentând pe site. Cel mai norocos şi inpirat primeşte ca premiu o carte pe zi, cartea oferită de evz.ro în ziua în care ai postat comentariul.
Luni dimineaţă vor avea loc 5 trageri la sorti, câte una pentru fiecare din zilele saptamanii precedente. Dintre toate raspunsurile trimise în fiecare zi, vom extrage câte 4 (in total 20). Editorii Evz vor decide ulterior care sunt cele 5 dintre acestea sunt merită câte sa fie premiate. Câştigătorii vor fi publicaţi pe site luni dupa-amiază. Te rugăm sa menţionezi la postarea comentariului si o adresă de email validă, pentru a putea lua legatura cu tine in caz că ai fost desemnat căştigător.
Intrebarea de azi este: Care sunt cele mai bune carti de science fiction?
> "Fundatia", trilogia lui Isaac Asimov > "Dune", seria lui Frank Herbert > "2001: o odisee spatiala", de Arthur C. Clarke
Propunerea ta iti poate aduce cartea „Vitali”, oferită de editura Curtea Veche.
Cartea de marti, 14 octombrie:
“Vitali”, Adrian Sângeorzan, editura Curtea Veche
Adrian Sângeorzan (n. 1954, la Bistriţa-Năsăud) a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii din Cluj. Din 1990 trăieşte la New York, unde profesează ca medic specialist în obstetrică şi ginecologie. Primele sale două cărţi de proză (Între două lumi – Povestirile unui doctor de femei şi Circul din faţa casei) indica explicit implicarea autobiografică. Vitali este un roman scris cu sufletul la gură, care il va face pe cititor să se întrebe cine au fost, de fapt, modelele personajelor – unele de-a dreptul trăsnite. Roman picaresc, prin toate peregrinările personajului titular, ale cărui tribulaţii se închid într-un cerc perfect, Vitali poate fi interpretat şi ca un clasic bieldungsroman, un roman de formaţie, în care subiectul străbate parcă întreaga lume ca să ajungă la punctul de unde plecase.
Citeste si Castigatorii saptamanii 3 de concurs Cele mai frumoase titluri de carte.
Citeste toate articolele din O carte pe zi.