Vettel, botezat "noul Schumi"

Vettel, botezat "noul Schumi"

În urmă cu doi ani, la Monza, unde se desfăşoară Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, germanul Sebastian Vettel devenea cel mai tânăr pilot care reuşea să stabilească cel mai bun timp într-o şedinţă de calificări.

Duminică, tot la Monza, neamţul, la bordul unui monopost Toro Rosso, a intrat în istorie drept cel mai tânăr câştigător al unui Mare Premiu de Formula 1, la vârsta de 21 de ani şi 73 de zile, devansându-i în acest top pe spaniolul Fernando Alonso şi pe neozeelandezul Bruce McLaren.

„Vettel are potenţial să devină campion mondial. Am ţinut pumnii strânşi ca maşina lui să reziste. Ceea ce a făcut Sebastian la Monza a fost de primă clasă“, a declarat Michael Schumacher, septuplu campion mondial la Formula 1, după ce compatriotul său a plecat din pole-position şi a condus de la un cap la celălalt cursa de la Monza, desfăşurată pe o ploaie torenţială. „Cel mai surprinzător succes al deceniului“

Născut pe 3 iulie 1987 la Heppenheim, un orăşel aflat la câţiva kilometri de circuitul de Formula 1 de la Hockenheim, Sebastian Vettel a făcut cunoştinţă cu lumea cailor-putere la vârsta de 8 ani, când a început să practice kartingul. A concurat apoi la Formula BMW şi la Formula 3 Euroseries, iar la 18 ani a fost angajat ca pilot de teste al echipei BMW Sauber.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mare amator de paste şi practicant de snow-board, mountainbike şi înot, Sebastian Vettel a ajuns peste noapte vedetă în Germania, cotidianul „Bild“ numindu- l „noul Schumi“, în timp ce „Suddeutsche Zeitung“ a scris că victoria neamţului la Monza este „cel mai surprinzător succes al deceniului“, austriacul Niki Lauda, triplu campion mondial la Formula 1, a punctat: „N-a fost vorba de noroc. De vineri şi până duminică, Vettel a făcut totul perfect“. În 2009, germanul ar putea pilota pentru echipa Red Bull.

Sebastian Vettel pilot de Formula 1: "Este un pic ridicol să fiu comparat cu Schumacher. Nu voi merge în Singapore (n.r. - următoarea etapă) gândindu-mă că voi câştiga din nou."