În ciuda faptului că aparatura electrocasnică este tot mai performantă, există câteva lucruri bine de ştiut în cazul în care doriţi să aveţi un frigider funcţional în standarde, plăcut mirositor, dar şi să vă menţineţi sănătatea.
1.Este important de ştiut că mangalul,carbunii de lemn, au capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute, mai ales cele lăsate de mâncărurile gătite, introduse în frigider în recipiente neetanşe.
Acelaşi efect de eliminare a mirosurilor puternice sau neplăcute din frigider îl are şi oţetul. De aceea, este recomandat ca după ce dezgheţaţi frigiderul să îi şetrgeţi interiorul cu puţin oţet. 2.Păstraţi produsele alimentare cu arome puternice în recipiente perfect izolate, pentru a nu împrumuta mirosurile unele de la altele. Laptele, smântăna, untul în special, absorb toate mirosurile din mediul inconjurator. 3.Nu depozitaţi în frigider mâncăruri calde, pentru că riscaţi, în afară să-l stricaţi, şi să se altereze toate alimentele din interior. 4. Spălaţi întotdeauna fructele, legumele şi zarzavaturile înainte de a le introduce în frigider. Astfel, se evită introducerea, o dată cu ele, a microbilor patogeni, ouă de paraziti, gândaci sau viermi. 5.Alimentele crude sau conservate au timp limitat de păstrare la frigider, după cum urmează:
*carnea crudă de porc sau de vacă, care trebuie aşezată pe raftul cu temperatura cea mai scăzută, nu va trebui păstrată mai mult de 4-5 zile;
*peştele crud îşi păstrează prospeţimea doar 2 zile;
*pentru carnea tocată, termenul maxim de păstrare nu trebuie să depăşească 24 de ore; *Conservele de carne şi peşte trebuie consumate, mai ales vara, în ziua când se deschid ambalajele metalice.
Dacă rămân parţial neconsumate, se recomandă transferul lor în recipiente din sticlă, acoperite. Nu trebuie mâncate mai târziu 48 de ore.
*Maioneza, ca şi mâncărurile sau salatele pregătite cu maioneză, pot fi păstrate cel mult 24 ore;
*Prăjiturile cu cremă de ou au valabilitate numai 12 ore, iar îngheţatele preparate cu ou, 48 de ore.
6. Nu supraaglomeraţi frigiderul, deoarece se micşorează capacitatea de răcire, iar ţinerea deschisă a uşii prea mult timp creşte temperatura din interior peste limita admisă de +4 grade Celsius.
(20:20)
Sursa:Topfeminin