Tenis de masă

Tenis de masă

Tenisul de masa a debutat la Olimpiada în anul 1988, la Jocurile Olimpice de la Seul. Cei mai buni sportivi dein lume la aceasta disciplina se vor lupta, între 13 si 23 august, pentru patru seturi de medalii, oferite pentru probele de simplu si de dublu.

Tenisul de masa este un sport foarte popular în Asia si, mai ales, în China, tara care domina competitiile internationale de aproape o jumatate de secol. La Olimpiada de acum patru ani de la Atena, China a obtinut 3 medalii de aur, din cele patru puse în joc, iar la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, sportivii chinezi l-au castigat pe toate patru, ratînd o singura medalie de argint, care i-a revenit suedezului Jan Ove Waldner, pentru locul doi în finala de simplu masculin. Evident, şi la editia de anul acesta, de la Beijing, sportivii chinezi sunt marii favoriti la câstigarea medaliilor. Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Cristina Haraci si Adrian Crisan sunt românii care vor lua startul în cursa pentru medalii de la Beijing.

Echipa feminina a Chinei le include pe Zhang Yining, dubla campioana olimpica la Atena, Wang Nan, care are trei medalii olimpice de aur în palmares, si pe campioana mondiala în exercitiu, Guo Yue. Liderul clasamentului mondial, Wang Hao, împreuna cu alti doi campioni olimpici, Ma Lin si Wang Liqin, formeaza echipa masculina a Chinei, favorita principala la medaliile de aur.

Meciurile de tenis de masa de la Olimpiada de anul acesta se vor desfasura în arena Peking University Gymnasium, care are o capacitate de 6.000 de locuri.

Ne puteți urmări și pe Google News