Tăriceanu, din nou pe două roţi

Tăriceanu, din nou pe două roţi

Premierul s-a deplasat azi de dimineaţă cu bicicleta la Guvern, cu ocazia Zilei Mediului, el recomandând, ieri, şi miniştrilor să renunţe pentru o zi la maşini şi să transmită astfel cetăţenilor un mesaj privind reducerea poluării.

El a arătat că utilizarea unui astfel mijloc de transport poate contribuie la diminuarea poluării şi i-a invitat pe bucureşteni să-i urmeze exemplul. Premierul a lansat totodată un apel la civilizaţie în protejarea mediului. "Ieri, când mă plimbam tot cu bicicleta, am văzut un cetăţean care a aruncat pachetul gol de ţigări pe geamul maşinii. Faptul că ţi-ai luat maşină nu înseamnă că te-ai şi civilizat", a spus Tăriceanu, la plecarea spre Guvern.

Îmbrăcat în cămaşă albă, pantaloni de stofă şi pantofi uşori de piele, cu ochelari de soare, Tăriceanu, secondat de un ofiţer SPP aflat tot pe bicicletă, a trecut prin faţa Gării de Nord şi a parcurs distanţa dintre locuinţă şi Palatul Victoria în aproximativ zece minute.

Sosit la birou, şeful Guvernului a arătat din nou că în Bucureşti se circulă mai bine cu bicicleta decât cu maşina şi a apreciat că foarte multă lume ar trebui să reconsidere acest mijloc de deplasare.

Mulţi dintre componenţii Cabinetului Tăriceanu au ascultat îndemnul premierului şi au renunţat pentru azi la limuzinele de serviciu. Miniştri Teodor Meleşcanul şi Cristian David au mers pe jos, iar Ludovic Orban, cu metroul.

Nu este prima dată când premierul se duce la serviciu cu ajutorul unor vehicule pe două roţi. Călin Popescu-Tăriceanu a mai mers la Guvern şi cu scuterul, ori motocicleta.

Sursa: Mediafax.

 

Ne puteți urmări și pe Google News