Tăriceanu, cu bicicleta la serviciu

Tăriceanu, cu bicicleta la serviciu

Pentru a le arăta bucureştenilor că autoturismul nu este indispensabil şi că există modalităţi mai rapide de deplasare, premierul a ajuns, în această dimineaţă, către biroul său, pedalând.

"Eu, ca bucureştean care văd zi de zi densitatea traficului, îmi dau seama că cei care se gândesc că vor putea să apară peste noapte soluţii miraculoase de genul celor pe care le propun actualii candidaţi la primărie se înşeală. Există un set de măsuri care trebuie luate pentru ca traficul în Bucureşti să redevină fluid şi civilizat", a precizat Tăriceanu.

De asemenea, premierul a spus că recurgerea la astfel de mijloace de transport va contribui la decongestionarea traficului. "Aici putem să discutăm despre intensificarea utilizării transportului în comun, construirea şi extinderea actualei reţele de metrou, parcări, nu în ultimul rând, o rigoare, o disciplină în ceea ce priveşte parcarea maşinilor pe stradă - care astăzi sunt parcate fiecare după cum îşi doreşte. În acelaşi timp, ca în toate capitalele foarte aglomerate, folosirea de către o singură persoană a unei maşini implică imediat aglomerarea traficului. Deci recurgerea la mijloacele mai simple, de genul bicicletei, eventual scutere sau motociclete, va contribui în mod esenţial la această decongestionare", a declarat premierul.

Experienţa din această dimineaţă nu este singulară. Luna trecută, în timpul summit-ului NATO, Tăriceanu a venit la Palatul Victoria pe un scuter.

"Drumul pe care îl fac în maşină, fără niciun fel de escortă de poliţie, în 15-17 minute l-am făcut astăzi în 5 minute. Cred că, pentru descongestionarea traficului în Bucureşti, asta este o soluţie, aşa cum se întâmplă în toate marile oraşe din lume, în marile capitale, unde folosirea bicicletelor, a scuterelor sau a motocicletelor este foarte larg răspândită. În al doilea rând, este legat şi de protecţia mediului, o maşină poluând mult mai mult decât un vehicul cu un motor mic", a spus atunci Tăriceanu.

Pasiunea premierului pentru vehiculele pe două roţi este mare, acesta având chiar de suferit. În urmă cu doi ani, Călin Popescu Tăriceanu a avut un accident de motocicletă, în urma căruia s-a accidentat grav la genunchi. De atunci, face zilnic exerciţii de recuperare.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 11:00

Ne puteți urmări și pe Google News